Rolada Z Indyka Pieczona W Piecu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pieczonej w piecu rolady z indyka. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 271 kalorii, 43g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki nadziewane pimiento, ząbki czosnku, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rolada Z Indyka Pieczona, Rolada z indyka pieczona w kabaczku, zawijana boczkiem z sosem jabłkowym, oraz Indyk Pieczony W Piecu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Czosnek i olej połączyć w kubku kremu. Przykryć folią; piec czosnek do bardzo miękkiego, około 25 minut.
Wlać olej do małej miski; rezerwy. Mash czosnek; odstawić. Zwiększyć temperaturę pieca do 204°.
Wymieszać bułkę tartą, seler, oliwki, pietruszkę, skórkę cytryny i rozmaryn w małej misce. Doprawić solą i pieprzem.
Umieścić pierś indyka na powierzchni roboczej. Używając młotka mięsnego, Funt indyka do grubości około *cala.
Rozłóż tłuczony czosnek na indyku, a następnie posyp solą i pieprzem.
Rozłóż mieszaninę bułki tartej na indyku, pozostawiając 1/2-calową granicę ze wszystkich stron i naciskając, aby przylegać. Zaczynając od 1 długiej strony, zwinąć ciasno, w stylu galaretki. Zwiąż roladę w 5 miejscach sznurkiem, aby ją zabezpieczyć.
Umieścić dwukrotnie 15-calowy kwadrat gazę w 13x9x2-calowy patelni.
Wlać 1/2 szklanki bulionu na tkaninę.
Roladę ułożyć na ściereczce.
Mżawka reserved oleju czosnkowego na roladzie. Owinąć szczelnie gazą. Piecz do ugotowania i soki biegną jasne, gdy Rolada jest przekłuta w centrum, fastrygowanie z 2/3 bulionu szklanki co 30 minut, o 1 godzinę 15 minut w sumie.
Niech Rolada ostudzić 15 minut.
Roladę pokroić w plastry o grubości 1/2 cala; ułożyć na 6 talerzach.
Dodaj 1 szklankę bulionu do pieczenia. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki.
W porcji: kalorie, 187; tłuszcz całkowity, 7 g; Tłuszcze nasycone, 1 g; cholesterol, 71 mg .