Rolada Cielęca z klopsikami Ragu: Braciole al Sugo con Polpette

Rolada Cielęca z klopsikami Ragu: Braciole al Sugo con Polpette
Rolada Cielęca z klopsikami Ragu: Braciole al Sugo con Polpette wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 418 kalorii. Jeśli masz mieloną cielęcinę, ząbek czosnku, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Polpette Di Melanzane With Sugo Di Pomodoro, Roladki cielęce w sosie pomidorowym - - - Braciole di Vitello, oraz Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu).

Instrukcje

1
Ułóż pokrojone plastry cielęciny płasko na czystej powierzchni roboczej. Lekko sól i pieprz z obu stron mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
2
W misce moździerza i tłuczku lub robota kuchennego, połączyć pietruszkę, 2 ząbki czosnku,2 liście laurowe, i płatki papryki chili. Można również z grubsza posiekać te składniki i wymieszać, aż dobrze połączone. Zmiażdżyć lub zmiksować, aż składniki utworzą jednorodną mieszankę. Doprawić do smaku solą. Podziel tę mieszaninę równo między 8 plasterków cielęciny, umieszczając mieszaninę na środku każdego kawałka mięsa. Ostrożnie zwinąć każdy kawałek cielęciny tak, jak tortilla, upewniając się, że farsz nie wyślizgnie się z obu stron. Zabezpieczyć każdą roladę cielęcą wykałaczkami. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W rondlu o średnicy od 12 do 14 cali rozgrzej olej na średnim ogniu, aż będzie gorący, ale nie będzie palił.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodaj pokrojony czosnek, cebulę i pozostały liść laurowy. Gotować, aż czosnek zmięknie i zamienia światło złoty brąz, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodać roladki cielęciny i niech gotować, aż lekko brązowy, obracając ostrożnie szczypcami tak, że wszystkie strony brązowy, o 10 protokół łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
6
Dodać przecier pomidorowy, obniżyć ogień, i niech mieszaniny na wolnym ogniu podczas przygotowywania klopsiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
7
Umieścić kawałki chleba moczyć w misce wypełnionej wodą. Pozostawić na 3 do 4 minut, następnie za pomocą szpatułki ostrożnie wyjąć chleb i pozostawić lekko osuszyć na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Po kilku minutach umieść chleb w średniej wielkości misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
8
Dodać ząbek czosnku, mieloną cielęcinę, ser i jajko. Doprawić do smaku. Mieszaj, aż dobrze się połączą. Używając rąk, uformuj powstałą mieszaninę na 12 małych "klopsików", każdy o wielkości piłki golfowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1/3 Opakowania Bardzo Szerokiego Makaronu Jajecznego1/3 Opakowania Bardzo Szerokiego Makaronu Jajecznego
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
9
W drugim rondlu 12-calowym podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, aż będą gorące, ale nie będą palić. Pracując partiami, aby nie tłoczyć patelni, panfry "klopsiki"aż do złotego koloru ze wszystkich stron, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Podawać natychmiast z gotowanymi roladkami cielęcymi i sosem pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn