Rockin ' Good rozbity kalafior z czosnkiem
Potrzebujesz przystawka bezglutenowa i pierwotna? Rockin ' Good rozbity kalafior z czosnkiem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 91 centów za porcję. Mieszanka śmietany, czosnku, soli i mielonego pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Kilka osób zrobiło ten przepis, i 57 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 43%. Podobne przepisy obejmują Rozbity Kalafior, Rozwalony kalafior Rachael Ray, oraz Rozbity kalafior i ser.
Instrukcje
Włóż wkładkę do gotowania na parze do rondla i napełnij wodą tuż pod dnem parowaru. Przykryj i zagotuj wodę.
Umieść kalafior i czosnek na parze i gotuj na parze do miękkości, 10 do 15 minut.
Usuń ząbki czosnku i rozbij widelcem; umieść zmiażdżony czosnek z kalafiorem w garnku.
Masło i szczypiorek rozbić na kalafior i czosnek widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę.
Wymieszaj lekką śmietanę z rozbitą mieszanką kalafiora.
Posyp ser parmezan-Reggiano mieszanką kalafiora; dopraw solą i czarnym pieprzem.
Gotuj mieszankę kalafiora na małym ogniu, aby wchłonąć śmietanę i rozpuść masło, około 12 minut.