Rock Sugar Ginger Chicken (Bing Tong Gook Geung Gai)
Rock Sugar imbirowy kurczak (Bing Tong Gook Geung Gai) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 386 kalorii, 25g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 6 i kosztuje 1,01 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier kamienny, odtłuszczony bulion z kurczaka, olej sałatkowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sugar & spice rock cakes, Rock Shrimp Poke z imbirem, sosem sojowym i Hijiki, oraz D ' UK Gook (zupa z ciasta ryżowego) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka opłukać i osuszyć. Ustaw patelnię 12 - calową lub patelnię 5-do 6-quart na dużym ogniu. Gdy gorące, dodać olej i imbir; mieszać często, aż imbir jest lekko rumiane, 3 do 4 minut. Zmniejsz ciepło do średniej wysokości; wciśnij imbir do krawędzi patelni i dodaj kawałki kurczaka, skórkę w dół, w jednej warstwie. Gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron, 7 do 8 minut w sumie.
Odcedzić i wyrzucić tłuszcz z patelni.
Bulion wymieszać, 1/2 szklanki wody, cukier, sos sojowy, i sól do patelni wokół kurczaka. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu 8 minut. Obróć kawałki kurczaka, przykryj i kontynuuj gotowanie, aż nie będą już różowe w kości (wycięte w celu przetestowania), 7 do 9 minut dłużej.
Szczypcami wyciągamy kurczaka z soków z patelni i układamy w płytkiej misce lub na obmurowanym talerzu. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków z patelni; wlać soki na kurczaka.
Posypać zieloną cebulę na wierzchu mięsa w razie potrzeby.