Robot Kuchenny Mus Czekoladowy
Robot kuchenny mus czekoladowy może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 401 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.2 za porcję. Jeśli masz sól morska, śmietana, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. 395 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Pełnoziarniste podwójne ciasteczka czekoladowo-miętowe (Robot kuchenny), Easy Food Processor Salsan II, oraz Robot Kuchenny Ciasto Marchewkowe.
Instrukcje
Przetwarzać czekoladę w robocie kuchennym, aż bardzo drobno zmielone; pozostawić w misce procesora.
Połączyć olej, Wino i wanilię w małej filiżance.
Przynieś mleko lub wodę, cukier i sól na wolnym ogniu w małym rondlu, mieszając, aby rozpuścić cukier. Natychmiast, z uruchomionym procesorem, wlej gorące mleko przez rurkę zasilającą, przetwarzając przez 15 do 20 sekund lub do momentu stopienia czekolady.
Dodać mieszaninę oleju i proces przez 5 do 10 sekund, aż dokładnie wymieszać. Zeskrobać mieszaninę do dużej miski i ostudzić przez 5 do 10 minut (czekolada nie powinna być ciepła po dodaniu kremu).
Ubij krem, aż będzie miał bardzo miękki kształt (nawet nie zbliżony do sztywnego). Złożyć jedną trzecią kremu do czekolady, aby ją rozjaśnić. Złóż pozostałą śmietanę tylko do wymieszania. Natychmiast podziel mus między szklanki deserowe. Przechowywać w lodówce aż do podania. Mus utrzymuje się przez 2 dni w lodówce. Zmielić trochę czarnego pieprzu na każdej porcji, w razie potrzeby.Wskazówka: aby uzyskać jak najbardziej gładki mus, przestań składać w momencie, gdy krem zostanie dodany do czekolady i natychmiast włóż go do szklanek.