Risotto z zielenią Południową i boczkiem
Przepis Risotto z południową zielenią i boczkiem jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników Południowej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 655 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.53 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 44 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, bekon, pomidory z puszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Zielenina Południowa Z Boczkiem, Perfect Southern Greens (Jarmuż, Buraki, Warzywa Kapustne, Musztarda), oraz Southern Comfort " Hot Dog z boczkiem z Southern Slaw dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku przynieś 2 szklanki bulionu z kurczaka do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać ¼ łyżeczki soli i zieleni, zmniejszyć ogień do medium, i gotować do miękkości, o 15 protokół.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu do połysku.
Dodać boczek i smażyć, aż cały tłuszcz zostanie wytopiony, około 8 minut.
Boczek układamy na papierowym ręczniku, aby osuszyć i wylewamy z patelni wszystkie oprócz 2 łyżek tłuszczu (rezerwujemy to, co wylewamy). Zmniejszyć ogień do niskiej i dodać grubo posiekaną cebulę. Gotować, mieszając, do miękkości, 4 do 5 protokół.
Dodać 2 ząbki czosnku i gotować kolejne 2 do 3 protokół. Podgrzej ciepło do średniego, wyciśnij pomidory rękami i dodaj je. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 8 minut.
Dodaj gotowane zieleniny i ½ szklanki zarezerwowane czas; gotować do ogrzania przez, o 5 protokół. Trzymaj ciepło na kuchence (lub Przenieś do miski i podgrzej, gdy będziesz gotowy do jedzenia).
Połączyć wywar używany do gotowania zieleni z pozostałym zapasem i ogrzać do prawie wrzenia. Inny holenderski piekarnik zalać pozostałym tłuszczem boczku (około 1 ½ łyżki stołowej) i podgrzać na średnim i małym ogniu.
Dodać pokrojoną cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj pozostały mielony czosnek i gotuj jeszcze przez minutę.
Wlać ryż i nadal gotować, mieszając często, aż ziarna są pokryte olejem i zaczyna toast, o 2 protokół.
Dodać sól i wino i gotować, mieszając, aż prawie odparuje, o 1 minutę. Podgrzać do średniej i dodać 1 szklankę wywaru, mieszając od czasu do czasu, aż ryż wchłonie płyn.
Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej i kontynuuj dodawanie zapasów do garnka w połowie miar filiżanek, mieszając od czasu do czasu, aż każda partia zostanie wchłonięta przed dodaniem więcej. Kontynuuj dodawanie bulionu, aż ryż będzie miękki, ale zachowuje trochę kęsa, około 30 minut (nie możesz użyć całego bulionu).
Miarka risotto do dwóch misek do serwowania. Wierzch z połową zieleni, rozgrzanej i 3 pół plasterkami boczku. Powtórz z pozostałym risotto, zieleniną i boczkiem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Chateau Ste. Michelle Riesling z 4.4 z 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Riesling]()
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.