Risotto Z Szampanem
Risotto z szampanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.79 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 614 kalorii. Ten przepis służy 2. To będzie hit w Twoim Sylwester wydarzenie. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz szampana, masło, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan, Risotto Z Szampanem, oraz Risotto Z Szampanem I Grzybami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Umieścić plastry prosciutto na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Piec, aż plastry prosciutto są prawie całkowicie chrupiące, o 6 do 8 protokół. Plastry będą chrupiące jeszcze bardziej, jak ostygną. Rezerwa do dekoracji.
W średnim rondlu doprowadzić wywar z kurczaka do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu. Szparagi blanszujemy w wywarze z kurczaka przez 2 minuty.
Szparagi wyjąć łyżką szczelinową. Odstaw szparagi na bok i utrzymuj rosół na małym ogniu.
W innym średnim rondlu rozpuść 1 łyżkę masła.
Dodać szalotkę i gotować do miękkości, o 3 protokół.
Dodać ryż Arborio i wymieszać, aby płaszcz w maśle. Kontynuuj opiekanie ryżu, stale mieszając, jeszcze przez około 3 minuty.
Dodaj szampana i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn prawie wyparuje, o 3 protokół.
Dodaj 1/2 szklanki gotującego się bulionu i mieszaj, aż prawie całkowicie się wchłonie, około 2 minut. Kontynuuj gotowanie ryżu, dodając bulion 1/2 szklanki na raz, stale mieszając i pozwalając każdemu dodatkowi bulionu wchłonąć przed dodaniem następnego, aż ryż będzie miękki, ale nadal twardy do ukąszenia, a mieszanina jest kremowa, w sumie około 20 minut.
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszać ze szparagami, pozostałym masłem, parmezanem, solą i pieprzem. Łyżka risotto do serwowania potraw i udekorować przez rozbicie chrupiące prosciutto na mniejsze kawałki na szczycie risotto.