Risotto z porem i serem Mascarpone

Risotto z porem i serem Mascarpone
Przepis porów i Mascarpone ser Risotto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje $1.9 za porcję. Ta przystawka ma 347 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli, ząbki czosnku, łodygi selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kremowe Białe Risotto Z Rzepy I Porów Z Chrupiącą Zielenią Porową A, Tarta z porem, kukurydzą i Mascarpone, oraz Risotto z Mascarpone i Prosciutto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć wodę, 2 szklanki posiekanego pora, 1 szklankę natki pietruszki, 1/2 szklanki bazylii, 1/2 łyżeczki soli i dalej 5 składników (sól przez seler) w dużym holenderskim piekarniku. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ciepło; dusić, odkryte, 35 minut. Odcedzić bulion przez sito do dużej miski; wyrzucić ciała stałe. Rezerwa 5 1/2 szklanki bulionu; rezerwa pozostały bulion do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
BazyliaBazylia
BulionBulion
WodaWoda
PorPor
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Przynieś 5 1/2 szklanki bulionu i szafranu na wolnym ogniu w małym rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu. Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
MasłoMasło
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj 4 szklanki posiekanego pora; smażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
4
Dodać ryż; gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
5
Dodaj wino; gotuj 1 minutę lub do momentu, aż płyn prawie się wchłonie. Wymieszać 2 szklanki bulionu; gotować 5 minut lub do momentu prawie wchłonięcia płynu, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WinoWino
6
Dodaj pozostały bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 15 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
7
Dodaj 1 szklankę pietruszki, 1/2 szklanki bazylii, mascarpone, skórkę cytryny, sól i pieprz; gotuj 1 minutę lub do rozpuszczenia mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MascarponeMascarpone
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
SólSól
8
Posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn