Risotto z porem i boczkiem pieczone w piekarniku
Jeśli chcesz dodać więcej Morze Śródziemne przepisy do pudełka z przepisami, pieczone w piekarniku risotto z porem i bekonem może być przepis, który powinieneś wypróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 510 kalorii, 14g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 40 minut. 567 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz ryż risotto, bekon, ser i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Risotto Z Pieczarkami I Boczkiem, Risotto z bekonem i porem, oraz Risotto z porem i boczkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Przełóż olej do żaroodpornego naczynia żaroodpornego.
Dodać boczek i smażyć przez 2 min.
Dodać pory i gotować do miękkości, ale nie zabarwione, przez około 4-5 min. Dodaj ryż i gotuj jeszcze 1 min.
Zalać wywarem. Przykryć i wstawić do piekarnika na 20 minut, mieszając do połowy.
Gdy ryż będzie po prostu miękki i cała ciecz zostanie wchłonięta, wyjąć z piekarnika i wymieszać z groszkiem.
Umieścić z powrotem w piekarniku na 2 min więcej.
Wyjąć i wymieszać z serem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Risotto w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.