Risotto Z Pieczarkami Kurkowymi
Risotto z grzybami kurkowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 477 kalorii, 11g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, odtłuszczony bulion z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Risotto kurkowe i garnek do Risotto Lagostina, Risotto kurkowe z cukinią i smażoną Prosciutto, oraz Cukinia Kurka Brązowy Ryż Risotto.
Instrukcje
W 12-calowej patelni z 2-calowych stron lub 5-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać boczek, aż rumiane i chrupiące, o 5 protokół.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia. Wyrzucić wszystko, ale około 1/2 łyżki tłuszczu boczku z patelni.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek do patelni na średnim ogniu. Na gorąco dodajemy cebulę, czosnek, sól i pieprz. Zmniejszyć ogień do średniego i mieszać często, aż cebula będzie bardzo miękka i rumiane, 20 do 25 minut (jeśli cebula zacznie się palić, zmniejszyć ogień dalej i mieszać w 2 łyżki wody).
W międzyczasie spłucz chard. Przyciąć i odrzucić końce łodygi. Łodygi cienko pokroić w poprzek i grubo posiekać liście. W 5-do 6-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 3 litrów wody.
Dodaj chard i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż łodygi są miękkie-chrupiące do ugryzienia, 3 do 4 protokół.
Odcedzić, umieścić w dużej misce z lodowatą wodą, aż ostygnie, i ponownie odcedzić.
Dodać ryż do cebuli i mieszać aż nieprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodaj wino i mieszaj na średnim ogniu, aż do wchłonięcia, 1 do 2 minut.
Dodaj 6 filiżanek bulionu, filiżankę na raz, mieszając po każdym dodaniu aż do prawie wchłonięcia, łącznie 20 do 25 minut (ryż powinien być miękki do ugryzienia).
Wymieszać z serem, masłem, boczkiem, boczkiem i pieczonymi grzybami. Jeśli risotto jest GRUBSZE niż pożądane, wymieszaj trochę więcej bulionu. Łyżka risotto do szerokich, płytkich misek.