Risotto z pieczarkami i pieczonym czosnkiem

Risotto z pieczarkami i pieczonym czosnkiem
Risotto z pieczarkami i pieczonym czosnkiem wymaga ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 14g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 4,12 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz główki czosnku, Madera, borowiki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Sprawdza się jako danie główne śródziemnomorskie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Risotto Z Masłem Czosnkowym, Krewetki czosnkowe ze szpinakiem i grzybowym Risotto, oraz Risotto Pieczone Z Pieczarkami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Odciąć wierzch każdej główki czosnku; wyrzucić. Wytnij bok każdej główki czosnku 1 łyżeczką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Usuń białą papierową skórę z główek czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Zawiń czosnek w folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
4
Piec w 425 przez 1 godzinę lub do miękkości; ostudzić 10 minut. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odrzuć Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Połączyć miąższ czosnku i 2 łyżki Madery w misce; zacieru widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaderaMadera
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Doprowadzić 1 1/2 szklanki wywaru do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
7
Dodać borowiki; odstawić na 30 minut lub do miękkości.
8
Odcedzić przez durszlak nad miską, rezerwując moczenie cieczy; Porcini posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Połączyć porcini płyn i pozostałe 3 1/2 szklanki bulionu; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
10
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
11
Dodać pozostałe 2 łyżki oleju; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
12
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Dodać cremini i grzyby shiitake; gotować 5 minut lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu. Mieszaj z borowikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
14
Dodaj ryż; smażyć 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
15
Dodać pozostałą 1/2 szklanki Madery; gotować 1 minutę lub do momentu wchłonięcia płynu. Wymieszać 1 1/2 szklanki wywaru; gotować 4 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaderaMadera
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
16
Dodać pozostały wywar, 3/4 szklanki na raz, ciągle mieszając, aż każda porcja wywaru zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 25 minut). Rezerwa 1/3 szklanki zapasów z ostatniego dodatku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
17
Wyjąć patelnię z ognia; wymieszać mieszaninę czosnku, pozostały wywar, ser, sól, pieprz i posiekaną szałwię. Łyżka do płytkich misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
18
W razie potrzeby udekoruj liśćmi szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Caposaldo Chianti z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti
Caposaldo Chianti to rubinowa czerwień o owocowym zapachu, gładkiej konsystencji, doskonałej strukturze i długim, eleganckim wykończeniu.Najlepiej z pizzą i makaronem z sosami pomidorowymi lub mięsnymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia40
Magazyn