Risotto Z Parmezanem
Risotto z parmezanem wymaga ok. 50 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 383 kalorie, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka parmezanu, sól, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ryż risotto można śledzić to danie główne z Daring Cooks Słodkie Risotto: budyń ryżowy z gotowanymi wiśniami jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Risotto Z Parmezanem, Risotto Z Parmezanem, oraz Risotto Z Parmezanem.
Instrukcje
Przynieś rosół z kurczaka na wolnym ogniu w średnim garnku. Przechowywać na wolnym ogniu, pod przykryciem, na małym ogniu.
Rozgrzać oliwę z oliwek i 2 łyżki. masło na średnim ogniu w grubym dnie 8-qt. trawka.
Dodaj cebulę i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste i zaczyna się złocisty, o 10 protokół.
Dodać ryż i podsmażyć, stale mieszając, aż tylko krawędzie ziaren wyglądają półprzezroczyste, około 3 minut.
Dodać wino i 1/2 łyżeczki. sól i gotować, mieszając, aż wino zostanie całkowicie wchłonięte przez ryż.
Dodaj około 1/2 szklanki gorącego bulionu do ryżu i gotuj, ciągle mieszając, aż bulion zostanie całkowicie wchłonięty przez ryż; zmniejsz ogień do średnio niskiego, jeśli mieszanina zacznie się gotować. Kontynuuj dodawanie bulionu 1/2 szklanki na raz, mieszając, aż każdy dodatek zostanie wchłonięty przed dodaniem następnego, aż ryż będzie po prostu miękki do ukąszenia(15 do 30 minut; zostanie Ci bulion). Utrzymuj ryż na stałym wolnym ogniu.
Wyjąć ryż z ognia i wymieszać z parmezanem, pieprzem, pietruszką, pozostałą 1 łyżeczką. masło i sól do smaku. Aby uzyskać luźniejsze risotto, wymieszaj 1 do 2 szklanek pozostałego bulionu.
Podawać natychmiast, z większą ilością parmezanu na boku do posypania.
* Aby uzyskać przepis, przejdź do sunset.com/chickenbroth
Charakterystyczna kremowość i żucie Risotto pochodzi z samego ryżu, a ryż risotto nie jest zwykłym ryżem. Zawiera dwie różne skrobie: zewnętrzną amylopektynę, która zmiękcza szybciej-zwłaszcza pod presją ciągłego mieszania-tworząc kremowe uczucie w ustach; i wewnętrzną amylozę, która pozostaje stosunkowo jędrna podczas gotowania, aby dać ci ten kęs al dente.
Arborio jest najbardziej starchiest z trzech popularnych rodzajów risotto, i to jest najbardziej podatne na coraz gummy, jak gotuje; wewnątrz, ziarna wydają się być kredowe i kruche. Powszechnie dostępne.
Nasze ulubione, Carnaroli ma dłuższe, wąskie ziarna, które gotują się najbardziej równomiernie i mają najlepszą konsystencję-kremowy bez kleju, i dobre żucie wnętrza. Znajdź na Whole Foods Markets, A. G. Ferrari Foods (agferrari.com), oraz sklepy spożywcze dla smakoszy.
Ziarna Vialone Nano są mniejsze, owalne i tworzą delikatne risotto o orzechowym smaku. Znajdź w A. G. Ferrari Foods (patrz wyżej) i sklepach specjalistycznych.
Niespodzianka: ryż Sushi. Średnioziarnista Marka Nishiki jest kremowa i żująca, i tak bardzo podobna do Arborio, że połowa naszego panelu degustacyjnego nie zauważyła różnicy. Plus, kosztuje mniej niż jakikolwiek włoski ryż risotto.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw.
![Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo]()
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
Bright ruby red colored. The nose is intense and fruity with a violet fragrance and a slight hint of cherries and red currant. The palate is dry and balanced, lightly tannic which turns into velvety softness.Pairs well with delicious pastas to spicy pasta dishes. Ideal with roasts, steaks, and grilled veal.Blend: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo