Risotto Z Parmezanem

Risotto Z Parmezanem
Risotto z parmezanem wymaga ok. 50 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 383 kalorie, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka parmezanu, sól, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ryż risotto można śledzić to danie główne z Daring Cooks Słodkie Risotto: budyń ryżowy z gotowanymi wiśniami jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Risotto Z Parmezanem, Risotto Z Parmezanem, oraz Risotto Z Parmezanem.

Instrukcje

1
Przynieś rosół z kurczaka na wolnym ogniu w średnim garnku. Przechowywać na wolnym ogniu, pod przykryciem, na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Rozgrzać oliwę z oliwek i 2 łyżki. masło na średnim ogniu w grubym dnie 8-qt. trawka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj cebulę i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste i zaczyna się złocisty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodać ryż i podsmażyć, stale mieszając, aż tylko krawędzie ziaren wyglądają półprzezroczyste, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Dodać wino i 1/2 łyżeczki. sól i gotować, mieszając, aż wino zostanie całkowicie wchłonięte przez ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodaj około 1/2 szklanki gorącego bulionu do ryżu i gotuj, ciągle mieszając, aż bulion zostanie całkowicie wchłonięty przez ryż; zmniejsz ogień do średnio niskiego, jeśli mieszanina zacznie się gotować. Kontynuuj dodawanie bulionu 1/2 szklanki na raz, mieszając, aż każdy dodatek zostanie wchłonięty przed dodaniem następnego, aż ryż będzie po prostu miękki do ukąszenia(15 do 30 minut; zostanie Ci bulion). Utrzymuj ryż na stałym wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Wyjąć ryż z ognia i wymieszać z parmezanem, pieprzem, pietruszką, pozostałą 1 łyżeczką. masło i sól do smaku. Aby uzyskać luźniejsze risotto, wymieszaj 1 do 2 szklanek pozostałego bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Podawać natychmiast, z większą ilością parmezanu na boku do posypania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
9
* Aby uzyskać przepis, przejdź do sunset.com/chickenbroth
1
Charakterystyczna kremowość i żucie Risotto pochodzi z samego ryżu, a ryż risotto nie jest zwykłym ryżem. Zawiera dwie różne skrobie: zewnętrzną amylopektynę, która zmiękcza szybciej-zwłaszcza pod presją ciągłego mieszania-tworząc kremowe uczucie w ustach; i wewnętrzną amylozę, która pozostaje stosunkowo jędrna podczas gotowania, aby dać ci ten kęs al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
2
Arborio jest najbardziej starchiest z trzech popularnych rodzajów risotto, i to jest najbardziej podatne na coraz gummy, jak gotuje; wewnątrz, ziarna wydają się być kredowe i kruche. Powszechnie dostępne.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelkiżelki
3
Nasze ulubione, Carnaroli ma dłuższe, wąskie ziarna, które gotują się najbardziej równomiernie i mają najlepszą konsystencję-kremowy bez kleju, i dobre żucie wnętrza. Znajdź na Whole Foods Markets, A. G. Ferrari Foods (agferrari.com), oraz sklepy spożywcze dla smakoszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CarnaroliCarnaroli
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
4
Ziarna Vialone Nano są mniejsze, owalne i tworzą delikatne risotto o orzechowym smaku. Znajdź w A. G. Ferrari Foods (patrz wyżej) i sklepach specjalistycznych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
5
Niespodzianka: ryż Sushi. Średnioziarnista Marka Nishiki jest kremowa i żująca, i tak bardzo podobna do Arborio, że połowa naszego panelu degustacyjnego nie zauważyła różnicy. Plus, kosztuje mniej niż jakikolwiek włoski ryż risotto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż SushiRyż Sushi
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw.
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
Bright ruby red colored. The nose is intense and fruity with a violet fragrance and a slight hint of cherries and red currant. The palate is dry and balanced, lightly tannic which turns into velvety softness.Pairs well with delicious pastas to spicy pasta dishes. Ideal with roasts, steaks, and grilled veal.Blend: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn