Risotto z kukurydzą i bazylią

Risotto z kukurydzą i bazylią
Risotto z kukurydzą i bazylią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.26 za porcję. Jedna porcja zawiera 369 kalorii, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka bulionu z kurczaka o niższej zawartości sodu, oliwa z oliwek, wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Risotto kukurydziane, szparagi i bazylia jęczmienna, Risotto Bazyliowe, oraz Basil Asiago Risotto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu w rondlu 2-quart (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Dodać oliwę z oliwek i masło; gotować do rozpuszczenia masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
4
Dodać cebulę; gotować 2 minuty lub aż złoty, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając. Wymieszać z winem; gotować od 1 do 2 minut, aż wino odparuje, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodawać bulion, 1 szklankę na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 12 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodać kukurydzę, kolejne 3 składniki (przez sól) i 1/3 szklanki sera, delikatnie mieszając, aż ser się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
10
Podawać natychmiast.
11
Wskazówka: jeśli nigdy nie robiłeś risotto, istnieje kilka sztuczek. Upewnij się, że bulion jest ciepły. Ponadto zawsze chcesz zachować cienką zasłonę płynu na ryżu. Kiedy zaczyna parować, wiesz, że nadszedł czas, aby dodać więcej. I mieszaj dalej! Może się wydawać, że na zawsze, ale risotto trwa tylko 12 do 15 minut, aby gotować po dodaniu ryżu do patelni. Pod koniec gotowania, upewnij się, aby zachować smak. Chcesz to ściągnąć, póki jest jeszcze trochę al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćŚredni
Gotowe W24 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn