Risotto z koprem i cytryną to przystawka, która serwuje 2. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka goździka czosnku, wina, wywar warzywny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 356 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Risotto Cytrynowo-Koprowe, łosoś z koprem włoskim i cytrynowym risotto, oraz Karmelizowane Risotto Z Koprem Włoskim.
Instrukcje
1
Posiekaj zielone liściaste liście kopru włoskiego i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
2
Odciąć wierzch kopru, usunąć zewnętrzne warstwy i drobno posiekać obie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
3
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i ugotować cebulę, czosnek i posiekany koper włoski do miękkości, ale nie zabarwiony.
Risotto działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.