Risotto z homarem i kukurydzą

Risotto z homarem i kukurydzą
Przepis Homar i kukurydza Risotto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 516 kalorii, 22g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka ryżu arborio, masło, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto Con L ' Aragosta (Risotto z homarem), Risotto Z Homarem, oraz Risotto Z Homarem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować wywar, usuń mięso z gotowanego ogona homara i pazurów. Mięso posiekać; schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
StadoStado
MięsoMięso
2
Umieścić skorupę homara w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Grubo zmiażdżyć skorupę za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Torby ZiplocTorby Ziploc
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Umieść pokruszoną skorupę w dużym rondlu; dodaj 3 szklanki wody, 2 szklanki cebuli, selera i soku z małży. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przykryć i gotować 20 protokół. Przecedzić mieszaninę skorupy przez sito nad miską, rezerwując czas (około 3 szklanki); wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
SelerSeler
CebulaCebula
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Umieścić wywar w dużym rondlu; utrzymywać ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Aby przygotować risotto, rozpuść masło na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać 3/4 szklanki cebuli i czosnku; gotować 3 minut lub do miękkości, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
7
Dodać ryż; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
8
Dodać wino i sól; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
WinoWino
9
Dodawać bulion, 1/2 szklanki na raz, często mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 25 minut). Wymieszaj zarezerwowane mięso homara i kukurydzę; gotować 2 minuty lub do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso HomaraMięso Homara
StadoStado
KukurydzaKukurydza
10
Wyjąć z ognia; wymieszać z serem, zieloną cebulą i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SerSer

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Na nosie występują aromaty kwiatowe, dymne i mineralne. Po postarzaniu pojawia się również kruchy aromat, a także nuty przypraw, pyłku i miodu. Finezja, delikatność i mineralność charakteryzują to wino. Początkowo jest delikatny w ustach, ale później staje się silniejszy, a następnie utrzymuje tę siłę.Pij z rybami i drobiem w białym sosie, skorupiakami i foie gras.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn