Risotto z groszkiem wiosennym, szynką i serem Fontina

Risotto z groszkiem wiosennym, szynką i serem Fontina
Przepis Risotto z groszkiem wiosennym, szynką i serem Fontina jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 661 kalorii, 21g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Jeśli masz skórkę z cytryny, bulion warzywny, ser fontina i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. 116 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wiosenne Risotto z groszkiem i cukinią, Wiosenne Risotto Z Cukinią I Groszkiem, oraz Wiosenne Risotto Z Groszkiem I Cukinią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić oliwę z oliwek i połowę masła w ciężkim dnie rondla i podgrzewać, aż skwierczy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, często mieszając, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać ryż i wymieszać, aby całkowicie pokryć ryż mieszaniną oleju. Gotować przez dodatkowe 3 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
4
Dodaj wino do garnka, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu, aż wino zostanie wchłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodaj chochlę ciepłego bulionu i kontynuuj gotowanie, stale mieszając. Ponieważ każdy dodatek bulionu został wchłonięty, dodaj kolejny, stale mieszając, aż ryż będzie tylko lekko jędrny do ukąszenia, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Z ostatnim dodatkiem bulionu dodaj groszek, szynkę, ser Fontina, skórkę cytrynową i Bazyl. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować kolejne 5 minut, a następnie zdjąć z ognia. Wymieszać pozostałe 2 łyżki masła i ser Fontina, i mieszać, aż ser całkowicie stopi się w ryżu. Risotto powinno mieć kremową konsystencję, która osadza się na talerzu po łyżce. Jeśli nie, cienkie z dodatkowym zapasem lub wodą, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Ser FontinaSer Fontina
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
7
Podawać natychmiast na gorących talerzach.

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Badian a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki) z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Badia a Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (pół butelki)
Jest to owocowe, miękkie i typowe wino, które jest szczególnie przyjazne dla żywności.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn