Risotto z dzikimi grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $4.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 622 kalorie. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz grzyby, masło, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Z Dzikimi Grzybami, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto Z Dzikimi Grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dużą patelnię obficie posmarować oliwą z oliwek i dodać zmiażdżone ząbki czosnku. Doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Gdy ząbki czosnku zaczęły brązowieć i są bardzo aromatyczne, Usuń i wyrzuć je.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać różne świeże grzyby na patelnię i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Podsmażyć grzyby, aż będą miękkie i giętkie. Wyłączcie ogrzewanie i rezerwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
4
Używając ręki, ostrożnie wyjmij grzyby borowiki z gorącej wody. (W tym momencie woda powinna znacznie ostygnąć. Jeśli nadal jest zbyt gorąco dla dłoni, użyj łyżki szczelinowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Ryż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Wlać 2/3 wierzchniej wody z grzybów do innego pojemnika i rezerwować do użycia podczas robienia risotto. Odrzuć dolną trzecią. Zawiera dużo piasku i brudu z grzybów. Nawodnione grzyby przecedzić odrobiną wody z grzybów, aby uzyskać gładką pastę grzybową. To nie będzie wyglądać dobrze, ale na pewno będzie smakować! Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Ryż CANILLA® Extra Long Grain
6
Duży rondel obficie zalać oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać cebulę i obficie doprawić solą. Doprowadzić garnek do średnio wysokiego ciepła. Cebulę gotować, często mieszając, aż będą bardzo miękkie i aromatyczne, ale nie mają koloru.
Dodać ryż i wymieszać do pokrycia z oliwą z oliwek. Gotować ryż przez 2 do 3 minut do tostów, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Groszek Goya®
9
Dodaj wino, aby pokryć powierzchnię ryżu i często mieszaj, aż całkowicie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodaj zarezerwowaną wodę z grzybów, a następnie dodaj wywar z kurczaka, aż płyn pokryje powierzchnię ryżu. Często mieszaj, aż wywar wchłonie się do ryżu. Powtórz ten proces jeszcze 2 razy. Sprawdź przyprawy, prawdopodobnie będziesz musiał dodać sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Ryż CANILLA® Extra Long Grain
Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
Podczas trzeciego dodawania bulionu dodać zarezerwowane pieczarki smażone i 2 łyżki puree z borowików. Gdy wywar wchłonie się do ryżu i ryż będzie ugotowany, ale nadal "al dente", wyjmij garnek z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Dodać masło i ser i ubijać, aż dobrze połączone. To ustawi idealną konsystencję ryżu. Ryż powinien płynąć i nie być w stanie utrzymać swojego kształtu i wyglądać bardzo kremowo.