Risotto Z Dzikimi Grzybami

Risotto Z Dzikimi Grzybami
Risotto z dzikimi grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $4.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 622 kalorie. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz grzyby, masło, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Z Dzikimi Grzybami, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto Z Dzikimi Grzybami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dużą patelnię obficie posmarować oliwą z oliwek i dodać zmiażdżone ząbki czosnku. Doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Gdy ząbki czosnku zaczęły brązowieć i są bardzo aromatyczne, Usuń i wyrzuć je.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać różne świeże grzyby na patelnię i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Podsmażyć grzyby, aż będą miękkie i giętkie. Wyłączcie ogrzewanie i rezerwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
4
Używając ręki, ostrożnie wyjmij grzyby borowiki z gorącej wody. (W tym momencie woda powinna znacznie ostygnąć. Jeśli nadal jest zbyt gorąco dla dłoni, użyj łyżki szczelinowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Wlać 2/3 wierzchniej wody z grzybów do innego pojemnika i rezerwować do użycia podczas robienia risotto. Odrzuć dolną trzecią. Zawiera dużo piasku i brudu z grzybów. Nawodnione grzyby przecedzić odrobiną wody z grzybów, aby uzyskać gładką pastę grzybową. To nie będzie wyglądać dobrze, ale na pewno będzie smakować! Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
6
Duży rondel obficie zalać oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodać cebulę i obficie doprawić solą. Doprowadzić garnek do średnio wysokiego ciepła. Cebulę gotować, często mieszając, aż będą bardzo miękkie i aromatyczne, ale nie mają koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodać ryż i wymieszać do pokrycia z oliwą z oliwek. Gotować ryż przez 2 do 3 minut do tostów, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Groszek Goya®Groszek Goya®
9
Dodaj wino, aby pokryć powierzchnię ryżu i często mieszaj, aż całkowicie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodaj zarezerwowaną wodę z grzybów, a następnie dodaj wywar z kurczaka, aż płyn pokryje powierzchnię ryżu. Często mieszaj, aż wywar wchłonie się do ryżu. Powtórz ten proces jeszcze 2 razy. Sprawdź przyprawy, prawdopodobnie będziesz musiał dodać sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
Podczas trzeciego dodawania bulionu dodać zarezerwowane pieczarki smażone i 2 łyżki puree z borowików. Gdy wywar wchłonie się do ryżu i ryż będzie ugotowany, ale nadal "al dente", wyjmij garnek z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Dodać masło i ser i ubijać, aż dobrze połączone. To ustawi idealną konsystencję ryżu. Ryż powinien płynąć i nie być w stanie utrzymać swojego kształtu i wyglądać bardzo kremowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)Poszarpany, Ugotowany Indyk (lub Kurczak)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Groszek Goya®Groszek Goya®
13
Podawać natychmiast przyozdobione szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn