Risotto Z Dzikimi Grzybami

Risotto Z Dzikimi Grzybami
Risotto z dzikimi grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $4.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 622 kalorie. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz grzyby, masło, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Z Dzikimi Grzybami, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto Z Dzikimi Grzybami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dużą patelnię obficie posmarować oliwą z oliwek i dodać zmiażdżone ząbki czosnku. Doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Gdy ząbki czosnku zaczęły brązowieć i są bardzo aromatyczne, Usuń i wyrzuć je.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać różne świeże grzyby na patelnię i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Podsmażyć grzyby, aż będą miękkie i giętkie. Wyłączcie ogrzewanie i rezerwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4
Używając ręki, ostrożnie wyjmij grzyby borowiki z gorącej wody. (W tym momencie woda powinna znacznie ostygnąć. Jeśli nadal jest zbyt gorąco dla dłoni, użyj łyżki szczelinowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Wlać 2/3 wierzchniej wody z grzybów do innego pojemnika i rezerwować do użycia podczas robienia risotto. Odrzuć dolną trzecią. Zawiera dużo piasku i brudu z grzybów. Nawodnione grzyby przecedzić odrobiną wody z grzybów, aby uzyskać gładką pastę grzybową. To nie będzie wyglądać dobrze, ale na pewno będzie smakować! Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Duży rondel obficie zalać oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodać cebulę i obficie doprawić solą. Doprowadzić garnek do średnio wysokiego ciepła. Cebulę gotować, często mieszając, aż będą bardzo miękkie i aromatyczne, ale nie mają koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Dodać ryż i wymieszać do pokrycia z oliwą z oliwek. Gotować ryż przez 2 do 3 minut do tostów, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
9
Dodaj wino, aby pokryć powierzchnię ryżu i często mieszaj, aż całkowicie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodaj zarezerwowaną wodę z grzybów, a następnie dodaj wywar z kurczaka, aż płyn pokryje powierzchnię ryżu. Często mieszaj, aż wywar wchłonie się do ryżu. Powtórz ten proces jeszcze 2 razy. Sprawdź przyprawy, prawdopodobnie będziesz musiał dodać sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
11
Podczas trzeciego dodawania bulionu dodać zarezerwowane pieczarki smażone i 2 łyżki puree z borowików. Gdy wywar wchłonie się do ryżu i ryż będzie ugotowany, ale nadal "al dente", wyjmij garnek z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
12
Dodać masło i ser i ubijać, aż dobrze połączone. To ustawi idealną konsystencję ryżu. Ryż powinien płynąć i nie być w stanie utrzymać swojego kształtu i wyglądać bardzo kremowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
13
Podawać natychmiast przyozdobione szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn