Risotto z dzikimi grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $4.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 622 kalorie. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz grzyby, masło, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto Z Dzikimi Grzybami, Risotto Z Dzikimi Grzybami, oraz Risotto Z Dzikimi Grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dużą patelnię obficie posmarować oliwą z oliwek i dodać zmiażdżone ząbki czosnku. Doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Gdy ząbki czosnku zaczęły brązowieć i są bardzo aromatyczne, Usuń i wyrzuć je.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać różne świeże grzyby na patelnię i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funtowe Opakowanie Makaronu Penne
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Podsmażyć grzyby, aż będą miękkie i giętkie. Wyłączcie ogrzewanie i rezerwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4
Używając ręki, ostrożnie wyjmij grzyby borowiki z gorącej wody. (W tym momencie woda powinna znacznie ostygnąć. Jeśli nadal jest zbyt gorąco dla dłoni, użyj łyżki szczelinowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Wlać 2/3 wierzchniej wody z grzybów do innego pojemnika i rezerwować do użycia podczas robienia risotto. Odrzuć dolną trzecią. Zawiera dużo piasku i brudu z grzybów. Nawodnione grzyby przecedzić odrobiną wody z grzybów, aby uzyskać gładką pastę grzybową. To nie będzie wyglądać dobrze, ale na pewno będzie smakować! Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
6
Duży rondel obficie zalać oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodać cebulę i obficie doprawić solą. Doprowadzić garnek do średnio wysokiego ciepła. Cebulę gotować, często mieszając, aż będą bardzo miękkie i aromatyczne, ale nie mają koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodać ryż i wymieszać do pokrycia z oliwą z oliwek. Gotować ryż przez 2 do 3 minut do tostów, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
9
Dodaj wino, aby pokryć powierzchnię ryżu i często mieszaj, aż całkowicie się wchłonie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Dodaj zarezerwowaną wodę z grzybów, a następnie dodaj wywar z kurczaka, aż płyn pokryje powierzchnię ryżu. Często mieszaj, aż wywar wchłonie się do ryżu. Powtórz ten proces jeszcze 2 razy. Sprawdź przyprawy, prawdopodobnie będziesz musiał dodać sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
11
Podczas trzeciego dodawania bulionu dodać zarezerwowane pieczarki smażone i 2 łyżki puree z borowików. Gdy wywar wchłonie się do ryżu i ryż będzie ugotowany, ale nadal "al dente", wyjmij garnek z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
12
Dodać masło i ser i ubijać, aż dobrze połączone. To ustawi idealną konsystencję ryżu. Ryż powinien płynąć i nie być w stanie utrzymać swojego kształtu i wyglądać bardzo kremowo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz