Risotto z dzikim ryżem z dyni i grzybami Shiitake

Risotto z dzikim ryżem z dyni i grzybami Shiitake
Piżma i grzyby Shiitake risotto z dzikim ryżem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 376 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ryż arborio, bulion warzywny, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 37 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Spróbuj Jęczmień, dyni i Risotto Shiitake, Dziki ryż i pilaw z grzybami Shiitake, oraz Pieczone dyni, grzyby Shiitake i jarmuż, Kimchi Bibimsoba dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz grzyby shiitake i wodę w misce, zapewniając, że grzyby są pokryte wodą; pozostaw do namoczenia, aż grzyby zmiękną, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
GrzybyGrzyby
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odcedzić i zarezerwować płyn do późniejszego użycia.
3
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wrzucić dyni, oliwa z oliwek, i syrop klonowy razem w misce, aż squash jest równomiernie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozłóż na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Piecz squasha w rozgrzanym piekarniku do miękkości, ale zachowuje swój kształt, około 30 minut; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Doprowadzić bulion warzywny i zarezerwowany płyn z grzybów na wolnym ogniu w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; gdy masło zaczyna się spieniać, mieszać cebulę do masła i gotować, aż cebula będą miękkie i złote, 5 do 7 protokół. Mieszaj dziki ryż i ryż Arborio przez cebulę, aż równomiernie wymieszane i pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż ArborrioRyż Arborrio
Dziki RyżDziki Ryż
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać białe wino i grzyby do cebuli; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zostanie wchłonięty, 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
10
Wlać wystarczającą ilość gotującej mieszaniny czas do patelni na pokrycie ryżu; gotować i mieszać, aż ciecz jest prawie całkowicie wchłonięta. Kontynuuj dodawanie wywaru około 3/4 szklanek na raz, pozwalając każdej partii wchłonąć do mieszaniny przed dodaniem następnej. Gotować i mieszać, aż ryż będzie miękki, o 35 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodać dyni; gotować, aż squash jest gorąca, 2 do 3 protokół. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Szybko wymieszać ser Gorgonzola i pietruszkę w mieszaninie, aż risotto będzie wilgotne i kremowe; zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem; podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casan Emma Chianti Classico z 4.8 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico D. O. C. G to eleganckie wino z bukietem kwiatów i nutami wiśni. Ma zrównoważoną świeżość, dobrą strukturę i aksamitne taniny. Starzony przez 1 rok w 500-litrowych beczkach, ma intensywny rubinowy czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Dzięki trwałemu wykończeniu z dobrą kwasowością i mineralnością idealnie nadaje się do łączenia z makaronem i wędlinami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia20
Magazyn