Risotto z dyni z chrupiącą pancettą
Risotto z dyni z chrupiącą pancettą może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.45 za porcję. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, dyni—obrane, bulion z kurczaka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Risotto z dyni z chrupiącą pancettą, Risotto z dyni z Pancettanem i olejem z szałwii, oraz Risotto Z Dyni Z Pancettanem I Pecorino.
Instrukcje
Na dużej patelni, gotować pancetta na umiarkowanym ogniu, aż ostry, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pancetta do średniej miski.
Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek do tłuszczu na patelni.
Dodać squash i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 8 protokół.
Dodać szałwię, doprawić solą i pieprzem i gotować do aromatycznego, o 1 minutę dłużej.
Przenieść squash do miski z pancetta.
W średnim rondlu, doprowadzić bulion na wolnym ogniu na umiarkowanie wysokim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymaj ciepło.
W dużym rondlu rozpuść 3 łyżki masła w pozostałych 2 łyżkach oleju.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną.
Dodać ryż i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodać wino i gotować, stale mieszając, aż do wchłonięcia.
Dodać 1/2 szklanki gorącego wywaru i gotować, mieszając, aż do wchłonięcia. Kontynuuj dodawanie wywaru, około 1/2 szklanki na raz, i ciągle mieszając, aż prawie się wchłonie, zanim dodasz więcej. Risotto odbywa się, gdy ryż jest po prostu delikatny, a płyn jest kremowy, około 20 minut.
Pozostałą 1 łyżkę masła wymieszać z 1/2 szklanki parmezanu do risotto. Delikatnie złożyć w squash i pancetta. Łyżka risotto do rozgrzanych misek, posypać parmezanem i podawać.