Risotto z borowikami i Mascarpone
Przepis Risotto z borowikami i Mascarpone jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ryżu arborio, woda, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto z grzybami i szpinakiem z Mascarpone, Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone, oraz Zapiekanka ziemniaczana z borowikami i serem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wrzącą wodę i grzyby; odstawić 10 minut lub do miękkości.
Odcedzić przez durszlak nad miską. Rezerwa 1 1/4 szklanki płynu do namaczania i posiekać grzyby.
Doprowadzić moczenie płynu i bulionu na wolnym ogniu w małym rondlu (nie gotować). Utrzymuj mieszaninę bulionu ciepłą na małym ogniu.
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj ryż, szalotka, i czosnek; smażyć 5 protokół.
Dodać wino i gotować, aż płyn odparuje (około 2 minut).
Dodaj 1 mieszankę bulionu szklanki do mieszaniny ryżu; gotować na średnim ogniu 5 minut lub aż ciecz jest prawie wchłaniany, mieszając od czasu do czasu.
Dodać pozostałą mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, mieszając od czasu do czasu, aż każda porcja mieszaniny bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 25 minut).
Dodaj grzyby, sery, tymianek, sól i pieprz; mieszaj delikatnie, aż ser się roztopi.