Risotto w Dekapitowanych dyniach
Risotto w Dekapitowanych dyniach może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 64 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 177 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz parmezan, dynie, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 17%. Spróbuj Dynie tutaj, Dynie Na Paradzie, oraz Deviled Egg Pumpkins dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przepłukać dynie. Przebij szczyty głęboko nożem lub ostrym widelcem kilka razy. Ustaw dynie pionowo na stojaku (można je układać w stos) co najmniej 1 cal powyżej 1 1/2 cala wody w 14 - do 15-calowym wok lub 6 - do 8-quart patelni. Przykryć wok i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu. Utrzymując wodę w wrzeniu, dynie parowe do miękkości po przekłuciu, 20 do 35 minut, dodając więcej wrzącej wody do patelni w razie potrzeby.
Gdy dynie są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, w ciągu około 5 minut, małym, ostrym nożem, odciąć szczyty, aby pokrywki, które będą siedzieć na miejscu. Odstaw pokrywki na bok. Niewielką łyżką wyjmij nasiona i wyrzuć je bez łamania skórek dyni. Aby utrzymać ciepło do 40 minut, Ustaw pokrywki na miejscu, zwróć dynie do stojaka nad wodą w patelni, przykryj i dostosuj ciepło, aby woda ledwo parowała.
Tymczasem, w 3-do 4-Quart patelni na średnim ogniu, często mieszać masło i cebulę, aż cebula kuleje, 4 do 5 minut.
Dodaj ryż i mieszać często, aż zacznie się nieprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodaj 4 1/2 szklanki bulionu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować ryż, często mieszając, aż do miękkości do ugryzienia, 15 do 20 minut.
Dodaj trochę więcej bulionu, jeśli pożądana jest kremowa konsystencja. Wymieszać z serem.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Na raz łyżka risotto do gorących muszli dyni. Góra z pokrywkami.