Risotto Quick ' n Easy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Quick 'n Easy" Risotto spróbować. Jedna porcja zawiera 40 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 35. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ryż, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Szybkie Risotto, Szybkie risotto pomidorowe, oraz Szybkie Risotto Z Kurczakiem.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać grzyby i cebulę; gotować i mieszać 5 min. albo do przetargu.
Wymieszać z ryżem, wodą i winem. Doprowadzić do wrzenia; przykryć. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Dusić 20 min. albo dopóki ryż nie będzie miękki.
Wymieszać w 1/2 szklanki sera i mleka.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki) z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)]()
Felsina Berardenga Chianti Classico (pół butelki)
"Pokazuje świeże jagody, z nutami kwiatów, świeżych ziół i czekolady. Treściwe, ze świeżym podniebieniem, dobrze zintegrowanymi taninami i zrównoważonym wykończeniem. Dużo wiśni i lekkiej przyprawy. Najlepszy po 2003 roku."- Wine Spectator