Risotto Primavera
Need a przystawka bezglutenowa? Risotto Primavera może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.52 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, wodę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Risotto Primavera, Risotto Primavera, oraz Risotto Primavera.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szparagi i następne 4 składniki; smażyć 10 minut lub aż warzywa będą chrupiące-miękkie. Odstawić; ogrzać.
Doprowadzić wodę i bulion na wolnym ogniu w średnim rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Roztopić masło w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodać por; gotować 4 minuty lub do miękkości, często mieszając.
Dodać ryż; gotować 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać w 1 1/2 szklanki mieszaniny bulionu; gotować 4 minuty lub aż ciecz jest prawie wchłaniany, stale mieszając.
Dodaj pozostałą mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 20 minut). Wymieszać w 1/4 szklanki sera i tymianku.
Górne risotto z warzywami; posypać pozostałą 1/4 szklanki sera.