Risotto Nero

Risotto Nero
Risotto Nero jest pescatarian przepis z 4 porcjami. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 24% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 602 kalorie, 23G białka, oraz 22g tłuszczu. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Mieszanka cebuli, masła, ryżu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Cavolo Nero z kolendrą, Cavolo Nero Kale, oraz Sałatka Świąteczna Cavolo Nero.

Instrukcje

1
3 ćwiartki wody zagotować z 1/2 cebuli, 1/2 marchwi i 1 liściem laurowym. Przygotuj kąpiel lodową. Kalmary zanurzyć we wrzącej wodzie i gotować 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
2
Wyjąć i zanurzyć w lodowatej wodzie 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3
Odcedzić i odstawić. Utrzymuj płyn do gotowania w cieple na piecu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4
Na 12 do 14-calowej patelni z 3-calowymi bokami rozgrzać oliwę z oliwek i cebulę i atrament kałamarnicy na średnim ogniu, aż zmiękną, ale nie brązowieją, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać ryż i stale mieszając, gotować do zmętnienia, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
6
Dodaj białe wino,a następnie gotuj płynną kadzę po kadzi, aż ryż zostanie przykryty. Włącz ciepło do wysokiego i ciągle mieszając, kontynuuj gotowanie, utrzymując poziom płynu tuż powyżej poziomu ryżu, przez 15 minut. Kalmary pokroić na 1-calowe kawałki i wrzucić do ryżu. Kontynuuj gotowanie, aż ryż będzie miękki, ale nadal al dente. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
SkorupiakiSkorupiaki
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn