Risotto dyniowe z krewetkami

Risotto dyniowe z krewetkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać dyni Risotto z krewetkami spróbować. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 8,15 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 659 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, szalotki, SOS beurre blanc i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), Risotto Z Kaczką I Dynią Z Pikantnymi Pestkami Dyni, oraz Risotto Z Krewetkami.

Instrukcje

1
Gotuj dynie w 1/2 cala wrzącej wody w holenderskim piekarniku, przykryte, 20 minut lub do miękkości; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Odcięte i zarezerwowane wierzchołki. Obierz dynie i pokrój na pół. Wyrzucić nasiona. Miąższ zacieru i odstawić 1 1/4 szklanki, zachowując resztę do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Obrać duże krewetki, pozostawiając ogony na; devein, w razie potrzeby, i odstawić. Obierz średnie krewetki i devein, w razie potrzeby; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Odrzuć łodygi grzybów; cienko pokroić czapki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
5
Mieszaj razem kostki bulionowe z ryb i 2 ćwiartki wrzącej wody, aż bulion się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Roztopić 1/2 Puchar masła w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; dodać szalotki, czosnek, i ryż, i smażyć, aż szalotki są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
7
Dodaj 1 szklankę gorącego bulionu rybnego; gotuj, stale mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta. Powtórz procedurę z pozostałym gorącym bulionem, 1 szklanka na raz. (Czas gotowania wynosi od 35 do 40 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
Dodaj 1 Puchar puree z dyni (rezerwa pozostałe 1/4 Puchar Dynia do sosu Beurre Blanc), średnie krewetki, pokrojone grzyby, ser parmezan, i tymianek; gotować, stale mieszając, 8 do 10 minut lub po prostu aż krewetki skręcić różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
9
Stopić 1 masło łyżka stołowa na dużej patelni; dodaj duże krewetki, i smażyć 2 do 4 minut lub tylko do krewetki kolei różowy. Łyżka dyniowego risotto na talerze i równomiernie skropić sosem Beurre Blanc. Ułóż duże krewetki wokół risotto, a top z reserved blaty dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dekorować, w razie potrzeby.
11
* 1 1/4 szklanki dyni w puszkach może zastąpić miąższ z 6 dyń dla niemowląt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn