Risotto dyniowe z krewetkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać dyni Risotto z krewetkami spróbować. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 8,15 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 659 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, szalotki, SOS beurre blanc i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), Risotto Z Kaczką I Dynią Z Pikantnymi Pestkami Dyni, oraz Risotto Z Krewetkami.
Instrukcje
Gotuj dynie w 1/2 cala wrzącej wody w holenderskim piekarniku, przykryte, 20 minut lub do miękkości; odcedzić.
Odcięte i zarezerwowane wierzchołki. Obierz dynie i pokrój na pół. Wyrzucić nasiona. Miąższ zacieru i odstawić 1 1/4 szklanki, zachowując resztę do innego użycia.
Obrać duże krewetki, pozostawiając ogony na; devein, w razie potrzeby, i odstawić. Obierz średnie krewetki i devein, w razie potrzeby; odstawić.
Odrzuć łodygi grzybów; cienko pokroić czapki.
Mieszaj razem kostki bulionowe z ryb i 2 ćwiartki wrzącej wody, aż bulion się rozpuści.
Roztopić 1/2 Puchar masła w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; dodać szalotki, czosnek, i ryż, i smażyć, aż szalotki są miękkie.
Dodaj 1 szklankę gorącego bulionu rybnego; gotuj, stale mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta. Powtórz procedurę z pozostałym gorącym bulionem, 1 szklanka na raz. (Czas gotowania wynosi od 35 do 40 minut.)
Dodaj 1 Puchar puree z dyni (rezerwa pozostałe 1/4 Puchar Dynia do sosu Beurre Blanc), średnie krewetki, pokrojone grzyby, ser parmezan, i tymianek; gotować, stale mieszając, 8 do 10 minut lub po prostu aż krewetki skręcić różowy.
Stopić 1 masło łyżka stołowa na dużej patelni; dodaj duże krewetki, i smażyć 2 do 4 minut lub tylko do krewetki kolei różowy. Łyżka dyniowego risotto na talerze i równomiernie skropić sosem Beurre Blanc. Ułóż duże krewetki wokół risotto, a top z reserved blaty dyni.
Dekorować, w razie potrzeby.
* 1 1/4 szklanki dyni w puszkach może zastąpić miąższ z 6 dyń dla niemowląt.