Risotto dyniowe z krewetkami

Risotto dyniowe z krewetkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać dyni Risotto z krewetkami spróbować. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 8,15 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 659 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, szalotki, SOS beurre blanc i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Risotto alla crema di scampi (Risotto z Puréed Shrimp), Risotto Z Kaczką I Dynią Z Pikantnymi Pestkami Dyni, oraz Risotto Z Krewetkami.

Instrukcje

1
Gotuj dynie w 1/2 cala wrzącej wody w holenderskim piekarniku, przykryte, 20 minut lub do miękkości; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Odcięte i zarezerwowane wierzchołki. Obierz dynie i pokrój na pół. Wyrzucić nasiona. Miąższ zacieru i odstawić 1 1/4 szklanki, zachowując resztę do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Obrać duże krewetki, pozostawiając ogony na; devein, w razie potrzeby, i odstawić. Obierz średnie krewetki i devein, w razie potrzeby; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Odrzuć łodygi grzybów; cienko pokroić czapki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
5
Mieszaj razem kostki bulionowe z ryb i 2 ćwiartki wrzącej wody, aż bulion się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
6
Roztopić 1/2 Puchar masła w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; dodać szalotki, czosnek, i ryż, i smażyć, aż szalotki są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
7
Dodaj 1 szklankę gorącego bulionu rybnego; gotuj, stale mieszając, aż ciecz zostanie wchłonięta. Powtórz procedurę z pozostałym gorącym bulionem, 1 szklanka na raz. (Czas gotowania wynosi od 35 do 40 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
Dodaj 1 Puchar puree z dyni (rezerwa pozostałe 1/4 Puchar Dynia do sosu Beurre Blanc), średnie krewetki, pokrojone grzyby, ser parmezan, i tymianek; gotować, stale mieszając, 8 do 10 minut lub po prostu aż krewetki skręcić różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
9
Stopić 1 masło łyżka stołowa na dużej patelni; dodaj duże krewetki, i smażyć 2 do 4 minut lub tylko do krewetki kolei różowy. Łyżka dyniowego risotto na talerze i równomiernie skropić sosem Beurre Blanc. Ułóż duże krewetki wokół risotto, a top z reserved blaty dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Dekorować, w razie potrzeby.
11
* 1 1/4 szklanki dyni w puszkach może zastąpić miąższ z 6 dyń dla niemowląt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia KonserwowaDynia Konserwowa
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn