Risotto dyniowe
Risotto z dyni może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 9g białka, oraz 12g tłuszczu. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 155 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać dyni-po obraniu i skrobanie z nasion, bulion warzywny, ryż risotto, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Risotto Z Kaczką I Dynią Z Pikantnymi Pestkami Dyni, Risotto Dyniowe, oraz Risotto Dyniowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Dynię lub dynię pokroić na 1,5 cm kostki (dzieci-poprosić o pomoc, jeśli jest śliska). Wyłożyć na blachę, skropić oliwą, następnie smażyć 30 min.
Podczas gdy dynia jest pieczenie, można zrobić risotto.
Włożyć czosnek do worka na kanapki, a następnie lekko rozwałkować wałkiem do ciasta, aż go zmiażdżą.
Cebulę dymki pokroić nożyczkami.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju z masłem na patelni na średnim ogniu nie za gorąco.
Dodać dymkę i czosnek. Gdy cebula są miękkie, ale nie staje się brązowy, dodać ryż i kminek. Dobrze wymieszać, aby pokryć mieszankę maślaną przez około 1 min.
Teraz dodaj pół szklanki bulionu i mieszaj co jakiś czas, aż wszystko zniknie w ryżu. Kontynuuj dodawanie i mieszanie w dużym plusku zapasów na raz, aż zużyjesz cały zapas, co zajmie około 20 minut.
Sprawdź, czy ryż jest ugotowany. Jeśli to nie jest, dodać splash więcej zapasów, i kontynuować gotowanie na trochę. Gdy ryż będzie wystarczająco miękki do jedzenia, delikatnie wymieszaj starty ser, posiekaną kolendrę i prażoną dynię.