Ring of Fire Grillowany kurczak

Grillowany kurczak Ring of Fire może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 612 kalorii, 41g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Za $2.39 za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. Wiele osób zrobiło ten przepis, A 415 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś kurczaka z frytkownicy brojlerów, chili w proszku, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 64%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Krwawa Mary i pierścień ognia śniadanie, Grillowany stek z nowojorskiego paska z pieczonym Salsanem na ogniu i grillowanymi grzybami i szparagami, oraz Karczochy Z Grilla.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Połóż kurczaka na plastikowej desce do krojenia piersią do góry, szyją skierowaną do siebie.
Usuń oba skrzydła na styku między skrzydłem a bębenkiem.
Usuń ćwiartki uda, przecinając po obu stronach tylnego końca piersi. Chwyć obie nogi, pop stawy, które łączą się z tyłu, i odwróć ptaka.
Usuń uda i nogi, krojąc je w miejscu, w którym przyczepiają się do kręgosłupa. Trzymaj udo i nogę razem, wyczuj lekkie Wcięcie w miejscu styku stawów i wykonaj nacięcie w tym stawie. Ustaw nogę i udo w dół i pokrój, aby się rozdzielić. Powtórz z drugim kawałkiem nogi. Odwróć ptaka z powrotem piersią do góry, przyłóż nóż do mostka i pokrój wzdłuż klatki piersiowej, odcinając mięso piersi od kości. Pamiętaj, aby dołączyć bębenek podczas zdejmowania piersi. Powtórz na drugiej piersi. Zamrozić tuszę do robienia wywaru lub wyrzucić.
Umieść kawałki kurczaka w zamykanej plastikowej torbie o pojemności 1 galona z wodą, miodem i solą. Zamknij torebkę i poruszaj się energicznie przez 1 do 2 minut, aby rozprowadzić miód i rozpuścić sól. Umieść torbę w szczelnym pojemniku i wstaw do lodówki na 1 1/2 godziny.
W międzyczasie połącz curry w proszku, chili w proszku, kakao w proszku, proszek adobo, kminek i paprykę wędzoną na gorąco w zamykanej torbie o pojemności 1 galona.
Poklep kurczaka ręcznikami papierowymi, aż będzie bardzo suchy. Nie płukać.
Włóż kurczaka do torebki z mieszanką przypraw i wstrząśnij, aby dokładnie obtoczyć kurczaka.
Połóż kawałki na stojaku chłodzącym ustawionym w pół arkuszu. Odpocznij przez 30 minut.
Lekko spryskaj 2 kawałki gazety olejem roślinnym i włóż na dno rozrusznika kominowego na węgiel drzewny. Napełnij rozrusznik kominowy naturalnym kawałkiem węgla drzewnego o wadze od 2 do 3 funtów i ustaw na ruszcie węglowym grilla czajnikowego, aż będzie gorący i popielaty, około 15 do 20 minut. Przygotuj pierścień z wytrzymałej folii aluminiowej o średnicy Środkowej 9 cali. Umieść ten pierścień nad rozrusznikiem komina i połóż na ruszcie węglowym.
Ostrożnie i równomiernie rozprowadź gorący węgiel drzewny Na zewnątrz pierścienia. Ustaw aluminiową formę do ciasta na środku pierścienia, aby złapać wszelkie kapanie. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu i podgrzewaj przez 2 do 3 minut.
Lekko naoliwić ruszt do gotowania. Ułóż kawałki kurczaka skórą do dołu na ruszcie nad rozżarzonymi węglami. Obracaj nogi o ćwierć obrotu co 3 do 4 minut. Obróć uda, skrzydła i piersi po 4 do 5 minutach. Skóra powinna pęcherze i ciemnieć w Kolorze. Dostosuj intensywność ciepła, obracając ruszt grillowy, aby w razie potrzeby wystawić kawałki kurczaka na chłodniejsze lub gorętsze węgle i uniknąć zaostrzeń.
Po całkowitym czasie gotowania od 9 do 10 minut przesuń pierś na środek grilla i przykryj drugą aluminiową patelnią do ciasta. Po 10 do 11 minutach całkowitego czasu gotowania połóż skrzydełka na patelni do ciasta. Oprzyj uda i nogi o bok aluminiowej Formy do ciasta z dala od bezpośredniego ciepła węgli. Obracaj co 2 minuty. Umieść wszystkie kawałki kończące gotowanie na patelni. Po 18 do 20 minutach całkowitego czasu gotowania sprawdź temperaturę za pomocą termometru z natychmiastowym odczytem umieszczonego w najgłębszej części każdego kawałka. Kawałki powinny osiągnąć 155 stopni F.
Wyjmij kurczaka do czystej, średniej miski. Przykryj ściereczką i odpocznij 5 minut.
Przełóż na półmisek i podawaj natychmiast