Rillettes Wieprzowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Rillettes wieprzowe spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 2085 kalorii, 52g białka, oraz 205g tłuszczu na porcję. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cynamon, sól koszerna, nasiona kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rillettes wieprzowe, Five Spice Pork Rillettes, oraz Ugotuj książkę: Rillettes z łopatki wieprzowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W młynku do przypraw połącz ziele angielskie, pieprz i kolendrę i zmiel na proszek; wymieszaj cynamon i 1/4 szklanki soli. W dużej misce, wrzucić wieprzowinę z mieszanką przypraw aż dobrze pokryte.
Dodać tymianek i czosnek i zagnieść czosnek do mięsa. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Doprowadzić wieprzowinę do temperatury pokojowej.
Dodać roztopiony tłuszcz wieprzowy do powolnej kuchenki z wieprzowiną i przyprawami. Przykryć częściowo i gotować na małym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, 4 godziny, lub do 6 godzin.
Lekko ostudzić, a następnie, za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść wieprzowinę i czosnek do dużej miski; wyrzucić tymianek. Rozgnieść czosnek i rozdrobnić wieprzowinę, odrzucając każdą chrząstkę. Wymieszać 1 szklankę tłuszczu i doprawić solą. Pakuj mięso do ceramicznej miski lub pojedynczych crocksów.
Podgrzać tłuszcz i kadzi 1/2-cala grubości warstwy na wierzchu wieprzowiny. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc. Pozostały tłuszcz należy wyrzucić Lub zachować do innego użytku.
Rillettes podawać z grzankami i marynowanymi morelami.