Ricotta-Naleśniki Bananowe
Ricotta-naleśniki bananowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 515 kalorii, 13g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, ricottę z pełnego mleka, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Naleśniki Borówkowe Bananowe Ricotta, Naleśniki Ricotta z syropem bananowo-orzechowym, oraz Kokosowe naleśniki ricotta z karmelizowanym masłem banan creme fraiche.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 93°.
W średniej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W dużej misce ubij ricottę, jajko, mleko, masło, wanilię i banan. Delikatnie wymieszać mieszankę mąki z mieszanką ricotta, aż do momentu wymieszania.
Nasmaruj dużą patelnię nonstick na średnim ogniu za pomocą sprayu do gotowania lub roztopionego masła. Upuść łyżki stołowe ciasta na patelnię. Gotować naleśniki, obracając raz, aż złoty kolor z obu stron, o 4 minut w sumie. Utrzymuj naleśniki ciepłe na talerzu w piekarniku podczas gotowania pozostałych naleśników.
Ułożyć naleśniki na talerzach deserowych, w razie potrzeby polać karmelem i pokrojonymi w plasterki bananami i podawać.