Ribollita (zupa z warzyw, fasoli i czerstwego chleba)

Ribollita (zupa z warzyw, fasoli i czerstwego chleba)
Ribollita (zupa z warzyw, fasoli i czerstwego chleba) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.56 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 616 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać chleb, przecier pomidorowy, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 35 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ribollita (czerstwy chleb i warzywa zupa), Ribollita (Włoska Zupa Chlebowa), oraz Tuscan Bread & Tomato Soup (ribollita) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Odmiany: aby uzyskać słodszą zupę, dodaj posiekany koper włoski do mieszanki. Na jesień dodaj cukinię lub dyni do swojej mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dyniowate Z Jadalną SkórkąDyniowate Z Jadalną Skórką
CukiniaCukinia
Koper WłoskiKoper Włoski
ZupaZupa
3
Fasolę odsączyć i włożyć do garnka z 4 szklankami bulionu z kurczaka, 1 ząbkiem czosnku, połową cebuli i odrobiną soli i pieprzu. Doprowadzić do niskiego wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości, 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
CzosnekCzosnek
FasolaFasola
GoździkiGoździki
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Pieczemy chleb na złoty kolor i tosty. Przechowywać w folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Podgrzać 1/4 szklanki EVOO, 4 obroty patelni, na średnim ogniu w dużym holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
7
Dodaj posiekaną cebulę, marchew, seler, pozostałe 3 ząbki czosnku, płatki chile, liść laurowy i wiązkę ziół. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, częściowo przykryte, do zmiękczenia, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Liście LauroweLiście Laurowe
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
8
Dodaj wino, jarmuż, kapustę i trochę gałki muszkatołowej. Mieszaj. Więdną zielenie, częściowo pokryte, 5 do 6 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
ZieloniZieloni
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
JarmużJarmuż
WinoWino
9
Dodać fasolę i ich płyny i przecier pomidorowy. Mieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
FasolaFasola
10
Dodaj 2 filiżanki więcej zapasów (zarezerwuj 2 filiżanki na noc, którą serwujesz).
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
11
Do zupy dodać skórkę serową. Dusić, aby połączyć smaki, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
WołowinaWołowina
ZupaZupa
12
Wyjąć 3 szklanki fasoli i warzyw, około połowy zupy, do robota kuchennego i puree. Następnie dodać z powrotem do puli. Schłodzić i przechowywać zupę do posiłku przed make-ahead.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
FasolaFasola
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
GarnekGarnek
13
Aby podać, podgrzej zupę na średnim ogniu, dodaj chleb do zupy i pozwól jej wchłonąć płyn. Zupę rozrzedzić z pozostałymi 2 szklankami wywaru. Smak, aby dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
ChlebChleb
StadoStado
ZupaZupa
14
Usunąć wiązkę ziół, skórkę i liść laurowy. Ribollita odbywa się, gdy drewniana łyżka może stać prosto w zupie. Kadzi do płytkich misek i udekorować obfitą mżawką EVOO, drobno posiekaną surową cebulą i serem. Resztki zupy można smażyć na oliwie z oliwek na patelni, takich jak placki ziemniaczane lub haszysz, i zwieńczona nad łatwe lub jajka sadzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
ZupaZupa
Liście LauroweLiście Laurowe
SerSer
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
JajkoJajko
Salsa Kupowana W Sklepie, Do PodaniaSalsa Kupowana W Sklepie, Do Podania
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla

Składniki

5plastry1-calowy gruby chłopski chleb, pokrojony w grubą kostkę lub rozdarty na kawałki1-calowy gruby chłopski chleb, pokrojony w grubą kostkę lub rozdarty na kawałki2marchew posiekanamarchew posiekana2małe żebraseler z listkami, posiekanyseler z listkami, posiekany2Średnia żółta cebula, posiekana1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkifasola borlotti lub inna mała suszona fasola, moczona przez 4 godzinyfasola borlotti lub inna mała suszona fasola, moczona przez 4 godziny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiO EVOO, plus trochę za mżanie przy stoleO EVOO, plus trochę za mżanie przy stole1świeży liść laurowyświeży liść laurowy3goździkiczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony9Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKilka ruszt gałki muszkatołowejKilka ruszt gałki muszkatołowej2cebula, 1/2 obrana, 1 1/2 posiekanacebula, 1/2 obrana, 1 1/2 posiekana6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySkórka Parmigiano-Reggiano, plus świeżo starte do podania przy stoleSkórka Parmigiano-Reggiano, plus świeżo starte do podania przy stole6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyZiołowy pęczek świeżej pietruszki, szałwii, tymianku i rozmarynuZiołowy pęczek świeżej pietruszki, szałwii, tymianku i rozmarynu1małecebula biała lub czerwona, drobno posiekanacebula biała lub czerwona, drobno posiekana11 funt cukinii,pokruszone płatki czerwonej papryki, 1/3 palmypokruszone płatki czerwonej papryki, 1/3 palmy6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1smallskapusta włoska, rdzeniowana i posiekana, około 2 do 3 szklanekkapusta włoska, rdzeniowana i posiekana, około 2 do 3 szklanek1bunchToskański jarmuż (znany również jako lacinato lub dinozaur) lub Szwajcarski chard, łodygi i posiekane, (około 12 uncji przycięte zieleni)Toskański jarmuż (znany również jako lacinato lub dinozaur) lub Szwajcarski chard, łodygi i posiekane, (około 12 uncji przycięte zieleni)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiprzecier pomidorowy lub passataprzecier pomidorowy lub passata
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia63
Magazyn