Ribollita (zupa z warzyw, fasoli i czerstwego chleba)
Ribollita (zupa z warzyw, fasoli i czerstwego chleba) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.56 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 616 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać chleb, przecier pomidorowy, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 35 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ribollita (czerstwy chleb i warzywa zupa), Ribollita (Włoska Zupa Chlebowa), oraz Tuscan Bread & Tomato Soup (ribollita) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Odmiany: aby uzyskać słodszą zupę, dodaj posiekany koper włoski do mieszanki. Na jesień dodaj cukinię lub dyni do swojej mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dyniowate Z Jadalną Skórką
Cukinia
Koper Włoski
Zupa
3
Fasolę odsączyć i włożyć do garnka z 4 szklankami bulionu z kurczaka, 1 ząbkiem czosnku, połową cebuli i odrobiną soli i pieprzu. Doprowadzić do niskiego wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości, 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Rosół Z Kurczaka
Czosnek
Fasola
Goździki
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Pieczemy chleb na złoty kolor i tosty. Przechowywać w folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
6
Podgrzać 1/4 szklanki EVOO, 4 obroty patelni, na średnim ogniu w dużym holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
Patelnia
7
Dodaj posiekaną cebulę, marchew, seler, pozostałe 3 ząbki czosnku, płatki chile, liść laurowy i wiązkę ziół. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, częściowo przykryte, do zmiękczenia, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Całe Ząbki Czosnku
Płatki Czerwonej Papryki
Liście Laurowe
Marchew
Seler
Cebula
8
Dodaj wino, jarmuż, kapustę i trochę gałki muszkatołowej. Mieszaj. Więdną zielenie, częściowo pokryte, 5 do 6 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Zieloni
Gałka Muszkatołowa
Jarmuż
Wino
9
Dodać fasolę i ich płyny i przecier pomidorowy. Mieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier Pomidorowy
Fasola
10
Dodaj 2 filiżanki więcej zapasów (zarezerwuj 2 filiżanki na noc, którą serwujesz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
11
Do zupy dodać skórkę serową. Dusić, aby połączyć smaki, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Wołowina
Zupa
12
Wyjąć 3 szklanki fasoli i warzyw, około połowy zupy, do robota kuchennego i puree. Następnie dodać z powrotem do puli. Schłodzić i przechowywać zupę do posiłku przed make-ahead.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Fasola
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Garnek
13
Aby podać, podgrzej zupę na średnim ogniu, dodaj chleb do zupy i pozwól jej wchłonąć płyn. Zupę rozrzedzić z pozostałymi 2 szklankami wywaru. Smak, aby dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Chleb
Stado
Zupa
14
Usunąć wiązkę ziół, skórkę i liść laurowy. Ribollita odbywa się, gdy drewniana łyżka może stać prosto w zupie. Kadzi do płytkich misek i udekorować obfitą mżawką EVOO, drobno posiekaną surową cebulą i serem. Resztki zupy można smażyć na oliwie z oliwek na patelni, takich jak placki ziemniaczane lub haszysz, i zwieńczona nad łatwe lub jajka sadzone.