Ribollita może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 668 kalorii, 39g białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liść laurowy-bay jest dostępny w sekcji ziół większych rynków, seler, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ribollita, Ribollita, oraz Ribollita dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzej głęboki, ciężki garnek na umiarkowanym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj olej, czosnek, cebulę, marchew, seler i bay do garnka. Przyprawić warzywa solą i pieprzem i saute, aż zaczną mięknąć 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj fasolę, bulion i sos pomidorowy. Doprowadzić zupę do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
5 Uncji Grubego Wędzonego Boczku Pokrojonego W Kostkę
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Opcjonalnie Starty Ser Cheddar I Pokrojona Zielona Cebula
4
Zdjąć pokrywkę i wymieszać z rozdartym czerstwym chlebem. Wymieszaj zupę i włącz chleb, gdy się rozpadnie. Gdy zupa staje się gęsta, a chleb jest równomiernie rozprowadzany, dostosuj przyprawę i podawaj zupę w płytkich miseczkach. Niektóre rybolitty są tak grube, że łyżka może stać prosto. Jest to technika subiektywna. Zrób swoje tak grube lub cienkie, jak chcesz, z dodatkiem więcej chleba lub dodatkowego bulionu lub wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Opcjonalnie Starty Ser Cheddar I Pokrojona Zielona Cebula
Top płytkie bowlfuls zupy z cienko pokrojone lub drobno posiekane surowej cebuli, mżawka extra-virgin oliwy z oliwek i obfite posypanie startego Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
Parmigiano Reggiano
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Opcjonalnie Starty Ser Cheddar I Pokrojona Zielona Cebula