Ribeyes Czosnkowo-Grzybowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Ribeyes czosnkowo-grzybowe. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis serwuje 4 i kosztuje 5,86 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 49g białka, 44g tłuszczu i w sumie 601 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką bulion wołowy, masło, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grzyby Ribeyes, Czerwone Wino Ribeyes, oraz Ribeyes z grzybami dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Posyp steki pieprzem i solą. Na dużej patelni smaż steki przez 2 minuty z każdej strony na 1 łyżce masła lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (w przypadku średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Na tej samej patelni gotuj czosnek w 1 łyżce masła przez 1 minutę.
Usuń czosnek i odstaw na bok.
Dodaj grzyby na patelnię; smaż na pozostałym maśle przez 5 minut lub do miękkości. Dodaj bulion. Doprowadzić do wrzenia; gotuj i mieszaj na dużym ogniu, aż płyn się wchłonie.
Dodaj zarezerwowany czosnek.