Red velvet choc-wiśniowe babeczki
Red velvet choc-cherry cupcakes to amerykański deser. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 65 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz podwójną śmietanę, kakao w proszku, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czerwone aksamitne babeczki z polewą z białej czekolady {Red Velvet Week}, Red Velvet Cheesecake Cupcakes {Red Velvet Week}, oraz Wegańskie Babeczki Z Czerwonego Aksamitu. Aksamit różany, właściwie.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Wyłożyć 12-otworkową puszkę na muffinki z pudełkami na muffinki. Ubij masło i cukier w misce elektryczną trzepaczką do bladego i puszystego.
Dodać jajka trochę na raz, ubijając aż w pełni włączone. Przesiać mąkę, kakao, wodorowęglan i szczyptę soli. Złóż za pomocą szpatułki, aż nie pozostaną żadne grudki mąki. Następnie dodać maślankę, barwnik spożywczy i wiśnie i krótko wymieszać, aby połączyć. Podzielić mieszaninę między skrzynki muffinów i piec przez 20 minut, aż wzrośnie i sprężysty w dotyku. Pozostawić do ostygnięcia lekko, a następnie wyjąć do stojaka drucianego do całkowitego ostygnięcia.
Na małej patelni rozgrzać śmietanę i wiśnię, dodać czekoladę i zdjąć z ognia. Pozostawić na kilka minut, następnie mieszać, aż stopi się i połączy. Wrzucić do miski i pozostawić do całkowitego ostygnięcia lukier w ciągu około 30 minut osiągnie konsystencję do smarowania. Po ostygnięciu i zgęstnieniu rozłóż lukier na babeczkach, udekoruj kroplą czerwonego lukru lub czerwonym brokatem i polej połową czereśni glac. Te ciasta będą przechowywane przez kilka dni w puszce na ciasto.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Babeczki świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.