Red Thai Duck Curry
Przepis Red Thai Duck Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 50 minut. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka papryki, ananasa, ryżu jaśminowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mleko kokosowe w puszkach, możesz śledzić to danie główne z Zdrowe Tarty Limonkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Tajskie czerwone Curry z warzywami, Thai Red Duck Curry, oraz Tajskie Zielone Curry Z Kaczką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżka oliwy z oliwek i 1 łyżka masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Ułożyć tłuste piersi kaczki na dół i gotować przez kilka minut, lub aż skóra będzie chrupiąca i złocisto brązowa. (Nie martw się gotowaniem kaczki w tym momencie. Po prostu chcesz nadać skórze świetny kolor.)
Wyjąć z patelni i pokroić w plasterki. Odstawić. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego poziomu. Jeśli olej nie jest zbyt brązowy, śmiało i dodać mielony czosnek na patelni. (Jeśli olej ma zbrązowieć, wylej go i dodaj trochę nowego oleju.)
Dodać czerwoną tajską pastę curry na patelnię i wymieszać. Gotować pastę przez kilka minut, aby uwolnić smaki.
Wlać mleko kokosowe, gorącą wodę, sos rybny i mielony imbir. Wymieszać i pozostawić do gotowania na małym ogniu przez 10 do 15 minut podczas przygotowywania innych ingredients.In oddzielny garnek (używam holenderskiego piekarnika) rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj pokrojoną cebulę i paprykę i gotuj przez kilka minut. Upewnij się, że patelnia jest gorąca, następnie dodaj pokrojoną kaczkę i wymieszaj. Gotować przez 3 do 4 minut.
Dodaj ananasa i pomidorki koktajlowe. Wymieszać i gotować przez 2 minuty. Skosztuj sosu curry, który powinien być już lekko zagęszczony.
W razie potrzeby dodaj więcej przypraw.
Do garnka wlać sos curry z warzywami i kaczką. Wymieszać, aby połączyć i pozostawić do bańki i gotować na wolnym ogniu przez dobre 5 do 10 minut.
Dodać trochę gorącej wody, jeśli wydaje się zbyt gęsty, lub pozostawić do pęcherzyków dłużej, jeśli wymaga większego zagęszczenia.
Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut. W ostatniej chwili wymieszaj dużo posiekanej bazylii.
Podawać natychmiast nad ryżem jaśminowym. Łyżka dużo sosu do miski!
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc]()
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.