Raymond Blanc jako cassoulet
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj cassoulet Raymonda Blanca. Jedna porcja zawiera 1117 kalorii, 54g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 315 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga Skórki wieprzowej, lekko, marchew i ząbek czosnku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 96%. Cassoulet, Cassoulet, oraz Cassoulet są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Aby pokroić mięso, zwiń skórkę wieprzową jak Szwajcarską bułkę. Ze szwem pod spodem, użyj bardzo ostrego noża, aby przeciąć rolkę na cienkie plasterki, a następnie posiekać zwinięte plasterki w poprzek na kostkę. Boczek pokroić w drobną kostkę (lardony).
Kiełbasę czosnkową pokroić w plastry o grubości 1 cm.
Odcedzić namoczoną fasolę i wyrzucić namoczoną wodę. Wrzucić fasolę do dużego rondla, dodać pokrojoną w kostkę skórkę wieprzową i lardony i zalać świeżą zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia i blanszować przez 15-20 minut.
Fasolę, skórkę i lardony odsączyć na durszlak i wyrzucić wodę do gotowania.
Z grubsza posiekać seler, cebulę i marchewkę. Ząbki czosnku obrać, ale pozostawić w całości.
Pokrój każdy pomidor na osiem klinów. (Nigdy nie widuje się pomidorów w tradycyjnym cassoulet, ale szef Raymond Blanc lubi je za kolor i słodycz, więc wkłada kilka.) Rozgrzej piekarnik do 120C / wentylator 100C .( jeśli gotujesz w piekarniku gazowym, użyj znaku 2.)
Rozgrzać gęsi tłuszcz lub oliwę z oliwek w 26cm Ognioodporne zapiekanki lub głęboko overproof smażone patelni na małym ogniu i pot seler, cebula, marchew i czosnek przez 5 minut.
Dodać pomidory i Garni bukiet i gotować powoli, aby uzyskać słodki karmelizacji (około 5 minut).
Dodać kiełbasę, fasolę, skórkę wieprzową i smażalnię i wlać 1,2 litra wody. Doprowadzić do wrzenia, zetrzeć szumowiny, następnie dodać sól, pieprz, goździki i sok z cytryny.
Przenieść zapiekankę do piekarnika i gotować, odsłonięte, przez 2 godziny, mieszając co godzinę. Pod koniec tego czasu fasola będzie miękka i kremowa w konsystencji, a soki powinny być zagęszczone. Być może trzeba gotować dłużej niż 2 godziny (powiedzmy do 2 godzin), aby dostać się do tego etapu to zależy
Wyjąć zapiekankę z piekarnika. Nogi kaczki zakopać w fasoli i posypać gęsim tłuszczem lub oliwą z oliwek, bułką tartą i czosnkiem. Wróć do piekarnika i gotuj przez kolejne 2 godziny.
Cassoulet podawać w miseczkach, posypane posiekaną natką pietruszki.