Ravioli z żółtka (Uova da raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym

Ravioli z żółtka (Uova da raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym
Ravioli z żółtka (Uova da raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 292 kalorie, 14g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Jeśli masz parmezan, bekon, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Ravioli z żółtka (Uova da raviolo) z sosem Boczkowo-szałwiowym, Raviolo z żółtkiem w sosie maślanym o zapachu trufli z szałwii brązowej, oraz Wołowina krótkie żebro i żółtko jaj Raviolo.

Instrukcje

1
W średniej misce umieścić ricottę i parmezan, lekko doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Przenieść do zamykanej plastikowej torby i przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
3
Umieść boczek na średniej patelni na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące, o 10 do 15 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Odcedzić i wyrzucić prawie cały tłuszcz boczku z patelni, pozostawiając tylko cienką powłokę i wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni. Zarezerwuj patelnię.Doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.W międzyczasie Ustaw ręcznie wykręcaną maszynę do makaronu na najszerszym ustawieniu i lekko zmyj powierzchnię roboczą. Przygotowane ciasto makaronowe podzielić na 2 równe części. Przykryć 1 sztukę folią i odstawić. Używając rąk, naciśnij drugą połowę na okrągły dysk o grubości około 1/4 cala. Przełóż ciasto przez gładkie wałki maszyny. (Jeśli ciasto jest nieco lepkie, lekko odkurz je mąką.) Kontynuuj przekazywanie ciasta przez maszynę do makaronu, dostosowując się do następnego Węższego ustawienia z każdym przejściem, aż będzie bardzo cienki, o grubości około 1/16 cala lub wybierz numer 8 na większości maszyn. Wykończ zaokrąglone końce i wyrzuć (powinieneś mieć co najmniej 36 cali ciasta makaronowego w lewo). Złóż arkusz makaronu kilka razy, upewniając się, że obficie mąka lub umieścić folię między warstwami; odstawić. Powtórz proces z pozostałym ciastem. Lekko mąkę blachę do pieczenia i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MakaronoweCiasto Makaronowe
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do MakaronuMaszyna Do Makaronu
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Połóż obie arkusze makaronu płasko na suchej, dobrze posmarowanej mąką powierzchni i wytnij 6 (6 cali) kawałków z każdego arkusza (tak, aby skończyć z kwadratami 6 na 6 cali). Odrzuć końce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron LasagneMakaron Lasagne
6
Wyjmij nadzienie z lodówki i wyciąć otwór 1/2 cala z jednego z dolnych rogów torby. Na 6 kawałkach makaronu zrób pierścień nadzienia o średnicy około 1 1/2 cala (pozostaw środek pusty). Ułożyć drugi pierścień na pierwszym, tworząc gniazdo dla żółtka (pamiętaj, aby zużyć całe nadzienie). Mieć gotowy Frez Okrągły 4-1 / 2-lub 5-calowy. Rozbij 1 jajko, oddziel białko od żółtka i umieść białe w średniej misce. Używając skorupki jajka lub palców, delikatnie umieść żółtko w jednym z rurkowych pierścieni, uważając, aby nie złamać żółtka. Powtórz z pozostałymi 5 jajkami i pierścieniami. Zarezerwować białka do innego użytku.Używając pędzla do ciasta, wymieszaj mieszaninę wody z jajkiem na odsłoniętych krawędziach makaronu z pierścieniami żółtkowo-serowymi. Delikatnie przykryj pozostałe 6 kwadratów makaronu, zaczynając od jednej strony każdego kwadratu i układając makaron na nadzieniu i jajku, uważając, aby nie złamać żółtka. Wypchnij kieszenie powietrzne i mocno przyciśnij nadzienie i żółtko, aby je zamknąć. Na każdym raviolo wycentrować obcinacz wokół nadzienia i żółtka i odciąć dodatkowy makaron. Używając płaskiej szpatułki, ostrożnie przenieś ravioli na mąkę do pieczenia. Odrzuć ozdoby. Pozostawić zarezerwowaną patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
RavioliRavioli
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodać masło i gotować, aż białe ciała stałe mleka rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać szałwię i kawałki boczku, doprawić solą i pieprzem, wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
9
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić podczas gotowania ravioli.Delikatnie dodać 3 ravioli do wrzącej wody i gotować, aż pływają i nadzienie ser rozgrzewa się przez, O 2 1/2 do 3 protokół. (Nie przegotować.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Usuń łyżką szczelinową, usuwając nadmiar wody pod łyżką ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
11
Umieść 1 raviolo na każdym z 3 talerzy. Delikatnie upuść pozostałe 3 ravioli do wody. Podczas gotowania łyżka pół sosu szałwiowo-bekonowego nad 3 plated ravioli. Powtórz z 3 pozostałymi ravioli i pozostałą połową sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
12
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn