Ravioli z dyni z szałwią

Ravioli z dyni z szałwią
Ravioli z dyni z szałwią może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, ricottę, Skórki wonton i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ravioli Z Dyni I Szałwii, Ravioli z dyni z Pancettanem i szałwią, oraz Zupa z dyni i szałwii z bułką tartą z szałwii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. połowę squasha i usuń nasiona. Doprawiamy solą i pieprzem i układamy, miąższ od dołu, na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Piec do miękkości i nóż wychodzi łatwo, o 40 protokół. Użyj łyżki, aby zgarnąć mięso; puree w robocie kuchennym lub blenderze, aż będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
NóżNóż
3
Roztopić 1 Łyżkę. masło na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać szalotka i gotować do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
5
Dodać posiekaną szałwię, puree z kabaczka, ricottę i 1/4 szklanki parmezanu. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
6
Zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
7
Umieść jedną owijkę wonton na powierzchni roboczej, pozostawiając resztę przykrytą wilgotną szmatką.
8
Owijkę szczotką z wodą i umieścić 1 łyżeczkę. mieszanka do squasha w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
WodaWoda
9
Umieść kolejną owijkę na górze i uszczelnij palcami, uważając, aby wypchnąć pęcherzyki powietrza. Użyj 3-calowej okrągłej foremki do ciastek, aby wyciąć wypełnione ravioli na okręgi. Trzymaj gotowe ravioli pokryte podczas pracy.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
10
Na patelni na średnim ogniu, smażyć pancetta aż chrupiące, o 5 1/2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Zdjąć z patelni i osuszyć na ręcznikach papierowych. Wytrzyj patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
12
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Roztopić pozostałe masło na patelni na bardzo małym ogniu, a następnie dodać pokrojoną szałwię. Gotować masło i szałwia, aż masło zmieni kolor na złoty, o 5 protokół; zdjąć z ognia. Gdy masło jest brązowieje, dodaj ravioli do wrzącej wody, delikatnie mieszając, aby nie sklejały się. Gotować 4 minuty, następnie ostrożnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
MasłoMasło
WodaWoda
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
13
Umieść 3 ravioli na każdym talerzu, na wierzchu po 1 łyżce. rumiane masło i udekorować 1/2 łyżki. Parmezan, pokruszona pancetta i jeden liść szałwii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
ParmezanParmezan
RavioliRavioli
MasłoMasło
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
14
Podawać na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn