Ravioli z dyni z szałwią
Ravioli z dyni z szałwią może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 7G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, ricottę, Skórki wonton i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ravioli Z Dyni I Szałwii, Ravioli z dyni z Pancettanem i szałwią, oraz Zupa z dyni i szałwii z bułką tartą z szałwii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. połowę squasha i usuń nasiona. Doprawiamy solą i pieprzem i układamy, miąższ od dołu, na blasze do pieczenia.
Piec do miękkości i nóż wychodzi łatwo, o 40 protokół. Użyj łyżki, aby zgarnąć mięso; puree w robocie kuchennym lub blenderze, aż będzie gładka.
Roztopić 1 Łyżkę. masło na patelni.
Dodać szalotka i gotować do miękkości, o 3 protokół.
Dodać posiekaną szałwię, puree z kabaczka, ricottę i 1/4 szklanki parmezanu. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i gotować przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Umieść jedną owijkę wonton na powierzchni roboczej, pozostawiając resztę przykrytą wilgotną szmatką.
Owijkę szczotką z wodą i umieścić 1 łyżeczkę. mieszanka do squasha w środku.
Umieść kolejną owijkę na górze i uszczelnij palcami, uważając, aby wypchnąć pęcherzyki powietrza. Użyj 3-calowej okrągłej foremki do ciastek, aby wyciąć wypełnione ravioli na okręgi. Trzymaj gotowe ravioli pokryte podczas pracy.
Na patelni na średnim ogniu, smażyć pancetta aż chrupiące, o 5 1/2 protokół.
Zdjąć z patelni i osuszyć na ręcznikach papierowych. Wytrzyj patelnię.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Roztopić pozostałe masło na patelni na bardzo małym ogniu, a następnie dodać pokrojoną szałwię. Gotować masło i szałwia, aż masło zmieni kolor na złoty, o 5 protokół; zdjąć z ognia. Gdy masło jest brązowieje, dodaj ravioli do wrzącej wody, delikatnie mieszając, aby nie sklejały się. Gotować 4 minuty, następnie ostrożnie odcedzić.
Umieść 3 ravioli na każdym talerzu, na wierzchu po 1 łyżce. rumiane masło i udekorować 1/2 łyżki. Parmezan, pokruszona pancetta i jeden liść szałwii.