Ravioli Alla Caprese
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów śródziemnomorskich do swojego pudełka z przepisami, Ravioli Alla Caprese może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 2,31 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1245 kalorii, 48 g białka i 48 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką liście bazylii, liście majeranku, pomidory i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 80% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Wypróbuj Ravioli Alla Vodka, Fusilli alla Caprese i Spaghetti alla Caprese, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małym rondlu zagotuj wodę. Uformuj kupkę mąki i zrób w środku wgłębienie.
Wlej wrzącą wodę do studni. Za pomocą widelca stopniowo łącz mąkę z wodą, kontynuując wyrabianie przez około 5 minut.
W czasie przygotowywania farszu należy dać ciastu odpocząć.
W średniej wielkości misce wymieszaj ricottę, parmezan, jajka i majeranek.
Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na makaron, aż będzie bardzo cienkie.
Przekrój na pół, uzyskując 2 duże kawałki ciasta na makaron. Odłóż 1 kawałek zwiniętego makaronu na bok.
Rozłóż nadzienie ravioli na całej powierzchni arkusza, każdy kawałek ravioli powinien znajdować się w odległości jednego cala od siebie. Przykryj przygotowanym ciastem makaronowym, dociśnij brzegi widelcem i pokrój każde ravioli. W dużym rondlu zagotuj osoloną wodę.
Dodaj ravioli i gotuj (ravioli będzie pływać, gdy będzie gotowe).
W średnim rondlu podsmaż czosnek na oliwie z oliwek na złoty kolor.
Dodaj pomidory i gotuj przez 20 minut. Po ugotowaniu dodaj bazylię, masło i sól. Mieszaj, aż składniki się połączą.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Chianti, Verdicchio, Gruener Veltliner, Trebbiano
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Chianti to moje ulubione sałatki Caprese. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Ruinart, Wine. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 89 dolarów.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino