Przepis Rava Dosas z Masala ciecierzycy ziemniaków może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 1 godzina i 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 804 kalorie. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 161 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz Jalapeno, mąkę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cynamon można śledzić to danie główne z Krówka Cynamonowa jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Rava Dosas z ziemniakami i ciecierzycą Masala, Rava Dosas (indyjskie naleśniki) z dyni + Masala z ciecierzycy pomidorowej, oraz Godhuma Rava Pongali-Pszeniczna Rava Jaggery Pongal-Varalakshmi Vratham Naivedyam s.
Instrukcje
1
Ziemniaki obrać i pokroić na 1,5 cala kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2
Przełożyć do miski i przykryć zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Tosty Kokosowe w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Przenieść do małej miski i wytrzeć patelnię. Grzać nasiona kminku na patelni na średnim ogniu, często potrząsając patelnią, aż pachnące i tylko cień ciemniejszy, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Przenieść do innej małej miski. Patelnia rezerwowa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Czysty jalapeo, imbir i czosnek w blenderze z curry, cynamon, kurkuma, olej, 1/4 szklanki wody i 1 łyżeczka soli, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Może Dietetyczna śmietanka Sodowa
Kurkuma
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Przenieść czysty do patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż lekko zgęstnieje, o 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie mięknąć, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
9
Odcedzić ziemniaki, następnie dodać do mieszanki cebuli z nasionami kminku i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą ledwo miękkie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
20 Cienkich Plastrów Cukinii
10
Dodać ciecierzycy i pozostałe 1 1/2 szklanki wody, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, następnie energicznie dusić, pokryte, aż ziemniaki będą miękkie, 16 do 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
11
Dodać groszek i gotować, pod przykryciem, aż do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
12
Zdjąć z ognia i wymieszać w tosty kokosowe i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Posypka W Kształcie Serca
1
W misce wymieszać mąkę, kminek, sól i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Obficie szczotkuj 12-calową patelnię nonstick olejem i podgrzewaj na średnim ogniu, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wlać 1/2 Puchar ciasto na patelni, wirowanie, aż dno jest pokryta. Gotować, niezakłócony, aż dosa jest ustawiony i krawędzie są złote, o 2 protokół. Odwróć za pomocą gumowej szpatułki i gotuj dosa, aż spód będzie złoty w plamy, o 1 minutę więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
4
Przenieść na talerz. Dodać więcej dosas z pozostałym cieście, układając i pokrywając luźno folią, aby utrzymać ciepło. Aby służyć, łyżka Masala napełniania dosas.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Uwaga kucharzy: nadzienie Masala, bez kokosa i kolendry, może być wykonane 6 godzin wcześniej i schłodzone. Podgrzej przed mieszaniem w kokosie i kolendrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.