Raki Tempura

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu japońskich przepisów, więc spróbuj Raków Tempura. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1148 kalorii, 16G białka, oraz 94g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka zielonej cebuli, sok z limonki, ocet ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ocet ryżowy, możesz śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tempura Donburi-Ścięgno-Tempura Rice Bowl, Chleb kukurydziany z serem Jalapeno z rakiem etouffee, oraz Tempura dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby rozpocząć, rozgrzej olej w dużym garnku lub frytkownicy do 375 stopni F do smażenia raków.
Ciasto: w misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, skrobię kukurydzianą i sól razem, dobrze mieszając. Następnie dodaj jajko i wymieszaj, aby włączyć. Następnie wymieszać z wodą gazowaną i wymieszać na ostatni raz. Przechowywać ciasto zimne, aż będzie gotowe do użycia i ponownie wymieszać przed każdym użyciem.
Do sosu: w misce, za pomocą ręcznego ubijania, zmiksować kukurydzę, majonez i sok z limonki, dobrze ubić, aby równomiernie wymieszać sos. Następnie dodać cebulę, i trochę soli, czarny pieprz i cayenne do smaku.
Dla raków: równomiernie podzielić raki na dwie porcje. Pierwszą połowę zalać cieście i wstawić do rozgrzanego oleju. Gotować, aż puszyste i złoty kolor, 2 do 3 protokół.
Wyjmij z frytkownicy i powtórz proces z pozostałymi rakami.
Podawać z cytrynowymi klinami i przygotowanym sosem.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące
Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet są doskonałym wyborem dla Raków. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.