Rabarbarowe Ciasto Bezowe
Rabarbarowe ciasto bezowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 332 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, wodę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Rabarbarowe Ciasto Bezowe, Rabarbarowe Ciasto Bezowe, oraz Rabarbarowe Ciasto Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać 1 szklankę mąki i sól.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Kształt w spłaszczony Okrągły na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Rozgrzać piekarnik do 246°. z mąką wałek do ciasta, roll ciasto na okrągłe 2 cale większe niż do góry nogami 9-calowy szklany talerz ciasto. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok. Trim zwisające krawędzi ciasta 1 cal od krawędzi płyty pie. Złożyć i rozwałkować ciasto pod, nawet z talerzem; flet według uznania. Dno i bok ciasta dokładnie nakłuć widelcem.
Piec 8 do 10 minut lub do jasnobrązowego; ostudzić na stojaku chłodzącym.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191°. w dużej misce, beat 2 jajka i 1 szklanka cukru z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż zgęstnieje. Wymieszać 1/3 szklanki mąki i rabarbar; wlać do ciasta.
Masło pokroić na małe kawałki; posypać plackiem. Przykryć krawędź ciasta 2 - do 3-calowym paskiem folii, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Piec 35 do 45 minut lub do napełniania jest bąbelkowy i rabarbar jest miękki. Schłodzić ciasto na półce chłodzącej podczas przygotowywania bezy.
W dużej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem elektrycznym na dużej prędkości,aż się spieni. Ubić w 1/4 szklanki cukru, 1 łyżka na raz, aż sztywne i błyszczące (nie underbeat).
Rozłóż bezę na mieszaninie rabarbaru do krawędzi Skórki.
Piec 6 do 8 minut lub do jasnobrązowego. Fajne ciasto z dala od projektu, około 30 minut.