Rabarbar Sabayon z truskawkami
Ten przepis służy 6. Jeśli 1,01 zł za porcję spada w budżecie, rabarbar Sabayon z truskawkami może być super bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cukier, pomarańczowe wino muscat, takie jak essensia, truskawki qt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cytrynowy Sabayon z truskawkami, Ciasto francuskie z kremem Sabayon i truskawkami, oraz Czekoladowe ciasto truflowe z pomarańczą-Szampan Sabayon i truskawki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić rabarbar, cukier, i wino na wolnym ogniu w małym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż rabarbar jest miękki i zaczyna się rozpadać, o 5 protokół. Przecier w blenderze do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów).
Truskawki podzielić na 6 szklanek na łodygach.
Jajka ubić w dużej głębokiej metalowej misce za pomocą ręcznego miksera elektrycznego ze średnią prędkością 1 minuty, a następnie dodać gorący przecier rabarbarowy w strumieniu, ciągle ubijając. Umieść miskę na rondlu gotującej się wody i ubijaj, aż mieszanina zostanie potrojona objętościowo, bardzo gruba i zarejestruje 71° na termometrze, około 6 minut.
Zdjąć z ognia i chochlę sabayon na truskawki.
* Przecier rabarbarowy można wykonać 2 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej. Podgrzać przed dodaniem do jajek.