Rabarbar Punch Slush
Rabarbar Punch Slush może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 40 i kosztuje 44 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 5 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Jeśli masz sok z cytryny, sodę cytrynowo-limonkową, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 40 minut. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Rabarbar Slush Punch, Slush Punch, oraz Cranberry Slush Punch.
Instrukcje
Wymieszać rabarbar z wodą w dużym garnku i doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż rabarbar staje się mushy, 10 do 15 minut. Przelej sok do dużego pojemnika odpornego na działanie zamrażarki. Wyrzucić miąższ.
Wymieszać cukier, sok z cytryny i koncentrat soku pomarańczowego z sokiem rabarbarowym, rozpuszczając cukier i umieścić w zamrażarce na noc. Mieszaj mieszaninę następnego dnia, a następnie mieszaj co 2 do 3 godzin, aż stanie się sypki. Jeśli pozostawione w zamrażarce unstirred, podstawa stempla zamarznie ciężko; do rozmrożenia, kuchenka mikrofalowa, 1 filiżanka na raz, aż sypki, 30 sekund do 1 minuty.
Wymieszaj luźną podstawę ponczu z sodą cytrynowo-limonkową w dużej misce do połączenia. Aby podawać w pojedynczych szklankach, wymieszaj pół punch base z pół cytrynowo-limonkową sodą w dużej szklance.