Quinoa z kukurydzy, pomidory, awokado, i limonka może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,68 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 353 kalorie. Jeśli masz paprykę jalapeno, cebula, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Schłodzona zupa kukurydziana z pomidorami, awokado i limonką, Quinoan Sałatka z awokado ze świeżymi pomidorami i słodką kukurydzą, oraz Czerwona Sałatka z limonki Quinoa z prażoną kukurydzą i awokado.
Instrukcje
1
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w średnim sosie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Dodać cebulę i gotować, mieszając często, aż miękkie i przezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj quinoa do cebuli i kontynuuj gotowanie, stale mieszając, przez 3-4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
4
Dodać bulion warzywny i wymieszać 1/2 łyżeczki soli. Podgrzać do wysokiej temperatury i doprowadzić do wrzenia. Przykryj patelnię szczelnie pokrywką, zmniejsz temperaturę do niskiej i gotuj na wolnym ogniu przez 17-20 minut, aż ciecz zostanie wchłonięta i komosa ryżowa zostanie ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Przenieść gotowane quinoa do miski i schłodzić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Komosa Ryżowa Gotowana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
6
Gdy quinoa jest chłodny, dodać pozostałą łyżkę oliwy z oliwek, pomidory, kukurydza, szalotki, jalapeno, kolendra, pozostałe 1/2 łyżeczki soli i sok z limonki. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne. Tuż przed podaniem rozrzuć kawałki awokado na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala