Quinoa-Nadziewane Poblano Chiles
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Quinoa Nadziewane Chiles Poblano spróbować. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz chiles Poblano, pestki dyni, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Quinoa-Nadziewane Poblano Chiles, Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso), oraz Nadziewane Poblano Chiles ( dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój chiles na pół wzdłuż; usuń łodygi i nasiona. Odstawić.
Połączyć wodę i quinoa w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 13 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta. Odstawić.
Spryskaj dużą patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania; umieść na średnim ogniu, aż będzie gorąco.
Dodaj paprykę, cebula, papryka jalapeo, i czosnek; smażyć 2 protokół.
Dodaj pestki dyni; saute 2 minuty.
Usuń z ognia; mieszać w quinoa, zielona cebula, kolendra, sos sojowy, i sok z limonki. Łyżka 1/3 szklanki mieszanki quinoa w każdym Chile pół.
Wlać sok pomidorowy do naczynia do pieczenia 13 x 9 cali; umieścić nadziewane chiles w naczyniu. Przykryć i piec w 350 przez 20 minut.
Posypać ser na chiles; piec, odkryte, dodatkowe 10 minut lub aż ser topi się i chiles są dokładnie ogrzewane. Łyżka soku pomidorowego na chiles.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Można spróbować jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada