Quinoa i dziczyzna Nadziewane dyni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj dyni nadziewanej Quinoan i dziczyzną. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 17g białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mielony kminek, sól koszerna, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Serowy Dyniowy Quinoa Faszerowane Papryki, Serowy Dynia Quinoa faszerowane papryki (wegańskie i bezglutenowe!) & Le Creuset Giveaway! # PepperParty, oraz Dziczyzna Nadziewane krewetki w boczku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotowanie quinoa na opakowaniu instrukcji. Zwykle 1 filiżanka suszonej quinoa równa się trzy do czterech filiżanek gotowanej quinoa. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Odetnij wierzch z dyni i usuń sznurki i nasiona. Odłóż top na bok. Zarezerwuj pestki dyni do innego użytku. Nakłuj jamę widelcem i natrzyj 1 łyżeczką soli. Natrzyj zewnętrzną część dyni olejem.
Umieść dynię na obramowanej blasze do pieczenia i odstaw na bok.
Dodaj mieloną dziczyznę, posiekaną cebulę, mielony czosnek i mielony kminek na rozgrzaną patelnię. Gotować, aż dziczyzna będzie rumiana. Wyłączyć ogień i dodać gotowane quinoa, wiśnie i masło orzechów squash. Mieszać aż do równomiernego wymieszania. Dynię napełnij mieszanką dziczyzny i komosy ryżowej i przykryj pokrywką, aby była wilgotna.
Umieść 1/2 wody w dolnej części blachy do pieczenia i umieść w piekarniku. (Jak gotuje, dodać więcej wody do patelni w razie potrzeby, aby uniknąć sklejania.)
Piec przez 45 minut do godziny, aż skóra dyni zacznie bąbelkować i będzie miękka. Nie nad gotować jak dynia się zawali. Aby służyć, pokroić dynię w kliny, dając każdej osobie kawałek dyni i dziczyzny i quinoa farszu. Albo można zgarnąć boki dyni podczas nabierania się dziczyzny i mieszanki quinoa. Upewnij się, aby wymieszać z dyni przed podaniem.