Quinoa i dziczyzna Nadziewane dyni

Quinoa i dziczyzna Nadziewane dyni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj dyni nadziewanej Quinoan i dziczyzną. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 17g białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mielony kminek, sól koszerna, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Serowy Dyniowy Quinoa Faszerowane Papryki, Serowy Dynia Quinoa faszerowane papryki (wegańskie i bezglutenowe!) & Le Creuset Giveaway! # PepperParty, oraz Dziczyzna Nadziewane krewetki w boczku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotowanie quinoa na opakowaniu instrukcji. Zwykle 1 filiżanka suszonej quinoa równa się trzy do czterech filiżanek gotowanej quinoa. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Komosa Ryżowa GotowanaKomosa Ryżowa Gotowana
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Odetnij wierzch z dyni i usuń sznurki i nasiona. Odłóż top na bok. Zarezerwuj pestki dyni do innego użytku. Nakłuj jamę widelcem i natrzyj 1 łyżeczką soli. Natrzyj zewnętrzną część dyni olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Umieść dynię na obramowanej blasze do pieczenia i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4
Dodaj mieloną dziczyznę, posiekaną cebulę, mielony czosnek i mielony kminek na rozgrzaną patelnię. Gotować, aż dziczyzna będzie rumiana. Wyłączyć ogień i dodać gotowane quinoa, wiśnie i masło orzechów squash. Mieszać aż do równomiernego wymieszania. Dynię napełnij mieszanką dziczyzny i komosy ryżowej i przykryj pokrywką, aby była wilgotna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
Dziczyzna MielonaDziczyzna Mielona
Komosa Ryżowa GotowanaKomosa Ryżowa Gotowana
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Kminek MielonyKminek Mielony
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
DziczyznaDziczyzna
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Umieść 1/2 wody w dolnej części blachy do pieczenia i umieść w piekarniku. (Jak gotuje, dodać więcej wody do patelni w razie potrzeby, aby uniknąć sklejania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Piec przez 45 minut do godziny, aż skóra dyni zacznie bąbelkować i będzie miękka. Nie nad gotować jak dynia się zawali. Aby służyć, pokroić dynię w kliny, dając każdej osobie kawałek dyni i dziczyzny i quinoa farszu. Albo można zgarnąć boki dyni podczas nabierania się dziczyzny i mieszanki quinoa. Upewnij się, aby wymieszać z dyni przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli ChceszCzerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
DziczyznaDziczyzna
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia45
Magazyn