Quiche Lorraine w 4 prostych krokach
Quiche Lorraine w 4 prostych krokach może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 13g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.4 za porcję. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 70 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz pod ręką gotowe ciasto kruche, smukły boczek, podwójną śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Łatwy Quiche Lorraine, Quiche Lorraine, oraz Quiche Lorraine.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto i podnieś do puszki: pozostaw ciasto do zmiękczenia w temperaturze pokojowej, aby nie pękało podczas walcowania. Lekko mąka wałek do ciasta i powierzchni roboczej. Delikatnie nacisnąć wierzch ciasta, od końca najbliżej Ciebie na zewnątrz, kilka razy, obrócić 90, następnie powtarzać aż do grubości 1 cm. Teraz rozwałkuj ciasto tylko w jednym kierunku, obracając co kilka rolek, do okręgu o grubości 1 monety. Użyj wałka do ciasta, aby podnieść ciasto do góry i na puszkę, posypaną mąką do góry.
Wyłożyć puszkę i przyciąć ciasto: gładkie ciasto na podstawie puszki, aby usunąć wszelkie kieszenie powietrza. Delikatnie umieścić ciasto na wewnętrznej krawędzi blachy i po bokach. Wykończ zwisające ciasto nożyczkami kuchennymi, aby ciasto unosiło się 1 cm nad krawędzią.
Nadmiar ciasta zwijamy w małą kulkę i wciskamy ciasto na karbowane krawędzie. Schłodzić przez 30 minut, przykryte folią spożywczą. Wszelkie resztki mogą być schłodzone i ponownie użyte lub zamrożone do miesiąca.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Wytnij duży kawałek pergaminu do pieczenia, a następnie scrunch w piłkę. Otwórz go i użyj do wyrównania schłodzonego ciasta, a następnie włóż fasolę do pieczenia z większą ilością po bokach, aby podtrzymać ścianę ciasta podczas pieczenia.
Piec na blasze do pieczenia przez 15-20 minut, aż boki będą chrupiące i ustawione.
Wyjąć z piekarnika i ostrożnie wyjąć papier i fasolę. Powrót ciasto do piekarnika i gotować przez kolejne 5 minut lub aż podstawa i boki są złote i chrupiące.
Napełnij ciasto i piec Dolny piekarnik do 150C / wentylator 130C / Gaz
Rozgrzać patelnię, a następnie podsmażyć boczek na złoty kolor. Rozsypać na podstawie ciasta, odrzucając nadmiar tłuszczu, a następnie ser.
Wymieszaj jajka, śmietanę i gałkę muszkatołową, a następnie wypełnij do połowy. Reszta blachy do pieczenia na półce piekarnika, a następnie wlać resztę mieszaniny.
Piec przez 30-35 minut lub do momentu, gdy tylko zestaw.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia przez 10 minut.
Polecane wino: Wino Musujące, Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Wino musujące, Bordeaux i szampan to moje najlepsze propozycje do Quiche Lorraine. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Veuve Clicquot Yellow Label Brut (pół butelki) z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Veuve Clicquot Yellow Label Brut (pół butelki)
Dom szampana jest ostatecznie oceniany na podstawie jakości jego Brut Non Vintage. To właśnie w tworzeniu takiego wina ujawnia się prawdziwa sztuka mieszania szampana.Jest to sztuka, w której wyróżnia się Dom Veuve Clicquot. Nasza Żółta Etykieta Brut odzwierciedla wspaniałe winnice, które posiadamy i spójny charakter naszego stylu domowego.Dominacja Pinot Noir zapewnia strukturę, która jest tak typowo Clicquot, podczas gdy dotyk Pinot Meunier dopełnia mieszankę. Chardonnay dodaje elegancji i finezji niezbędnej w idealnie zbalansowanym winie.