Quiche Lorraine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj Quiche Lorraine. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.27 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 477 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, podwójną śmietanę, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Quiche Lorraine, Quiche Lorraine, oraz Quiche Lorraine.
Instrukcje
Do ciasta włóż mąkę, masło, żółtko i 4 łyżeczki zimnej wody do robota kuchennego. Używając przycisku pulse, przetwarzaj, aż mieszanka się połączy. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię, zebrać w gładką kulkę, a następnie rozwałkować tak cienko, jak się da. Wyłóż blachę o wymiarach 23 x 2,5 cm z luźnym dnem, karbowaną, wyłóż ciasto do podstawy. Przyciąć krawędzie ciasta nożyczkami (z wyjątkiem ozdób), aby leżało nieco powyżej puszki (jeśli kurczy się, nie powinno teraz spadać poniżej poziomu puszki). Ciasto wcisnąć do fletów, lekko nakłuć widelcem podstawę, a następnie schłodzić przez 10 minut. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 200C/wentylator 180C/Gaz 6.Krok 2: wyłożyć ciasto folią, błyszczącą stroną w dół, wypełnić suchą fasolą i piec na gorącym arkuszu przez 15 minut.
Wyjąć folię i fasolę i piec przez 4-5 minut więcej, aż ciasto będzie blady złoty. Jeśli zauważysz jakieś małe dziury lub pęknięcia, załataj plastrami z ciasta. Możesz nadrobić do tego momentu dzień wcześniej.Krok 3: podczas gotowania ciasta przygotuj nadzienie.
Rozgrzej małą patelnię, wrzuć do lardonów i smaż przez kilka minut.
Odcedzić płyn, który wyjdzie, a następnie kontynuować gotowanie, aż lardons po prostu zacząć kolor, ale nie są chrupiące.
Zdjąć i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Trzy czwarte sera pokroić w drobną kostkę, a resztę drobno zetrzeć na tarce. Pokrojony w kostkę ser i smażone lardony rozsypać na dnie pudełka na ciasto.Krok 4: używając łyżki, ubić crme frache, aby go rozluźnić, a następnie powoli ubić podwójną śmietanę.
Wymieszać z ubitymi jajkami. Doprawić (nie trzeba dużo soli) i dodać gałkę muszkatołową.
3/4 nadzienia wlać do pojemnika na ciasto.Krok 5: wyciągnij półkę piekarnika i połóż blachę na blasze do pieczenia. Szybko wlej resztę nadzienia do pojemnika na ciasto - w ten sposób trafisz od razu na wierzch. Roztrzepać starty ser na wierzchu, a następnie ostrożnie wsunąć półkę z powrotem do piekarnika. Obniż piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Piec około 25 minut, lub do złotego i miękko osadzonego (środek nie powinien być zbyt jędrny).
Niech quiche osiąść na 4-5 minut, a następnie wyjąć z puszki.
Podajemy świeżo upieczone, choć dobrze też na zimno.