Quesadillas Z Kurczakiem I Kukurydzą
Przepis Chicken & Corn Quesadillas może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 25 minut. Na 29 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 25. Jedna porcja zawiera 88 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka taco bellâ® & chunky salsa, piersi z kurczaka, ser, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Kremowe Quesadillas Z Kurczaka I Kukurydzy, Quesadillas z kurczaka, Poblano i kukurydzy, oraz Quesadillas Z Kurczaka "Candy Corn" dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej brojlery. Spryskaj dużą patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania.
Dodać kurczaka i chili w proszku; gotować i mieszać 2 protokół.
Dodać kukurydzę i 2 łyżki. salsy; gotować i mieszać 3 minuty lub aż kurczak jest gotowane przez i sos jest zagęszczony.
Spryskaj szczyty 4 tortilli sprayem do gotowania.
Ułożyć, rozpylone boki w dół, na dużej, pokrytej folią blasze do pieczenia.
Posypać połową sera; top z mieszanki kurczaka, pozostały ser i pozostałe tortille. Spray Topy tortille z gotowania sprayu.
Broil, 4 do 5 cali od ciepła, 3 minuty lub aż złoty kolor. Turn quesadillas nad z dużą łopatką; kontynuować pieczenie dodatkowe 3 minut lub aż druga strona jest złoty kolor i ser topi.
Podawać z pozostałą salsą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.