QUESADILLAS Z Kurczaka
Kurczaka Quesadillas może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz paprykę jalapeño, pomidor śliwkowy, gruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Quesadillas de Pollo (Chicken Quesadillas), Pineapple Dak Bulgogi Quesadillas (Korean Spicy Pineapple BBQ Chicken Quesadillas), oraz BBQ Ham, Bacon and ananas Quesadillas (aka BBQ Hawaiian Pizza Quesadillas).
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Płaszcz w sprayu do gotowania.
Dodaj kurczaka; smażyć kurczaka 4 protokół.
Dodaj czosnek i mielone jalapeo; smażyć 2 protokół. Wymieszać z posiekanym pomidorem i zieloną cebulą.
Posmaruj 1 łyżką oliwy z oliwek na galaretowatej patelni; ułóż tortille na patelni.
Rozłóż ser Brie na pół każdej tortilli; wierzch z około 1/3 szklanki mieszanki kurczaka.
Piec w temperaturze 400 przez 5 minut. Złóż każdą tortillę na pół.
Piec 12 minut, obracając raz.
Połącz gruszkę, kolendrę, czerwoną cebulę, sok z cytryny, 2 łyżeczki oliwy z oliwek, kminek i czerwoną paprykę.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.